Kommentar

Vi spiser ikke med kniven

Publisert

I dag er det ett år siden Mitt Kongsvinger kom ut med sin første utgave av byens nyeste nettavis. Vi feirer oss selv med å få ny ansvarlig redaktør, og serverer kake og kaffe på Kongssenteret denne dagen. En liten markering for å understreke at denne lokalavisen er kommet for å bli. Ettåringen har faktisk vokst mye mer og fortere enn vi selv forventet.

Finnes det rom for en avis som utelukkende dekker Kongsvinger kommune? Svaret etter ett år er at det både er plass til det, og at folk setter pris på en nær lokalavis.

På lanseringsdagen for ett år siden skrev jeg blant annet;

«Mitt Kongsvinger har som mål å være opptatt av det aller nærmeste for de som bor og lever i Kongsvinger kommune. Vi som står bak byens nye nettavis tror det finnes et behov for å fokusere på det aller nærmeste rundt oss. Smått og stort av det som skjer akkurat her. Ikke minst prøve å bidra til en optimisme og tro på framtidas muligheter for de som bor og lever i denne byen.»

Ett år senere kan det gjentas, men med tillegg at folk i denne kommunen er villige til å betale for å ha en nettavis der de vet at det bare finnes stoff som handler om der de bor.

Storebror Glåmdalen ønsket oss hyggelig velkommen for ett år siden, og fikk rett i en spådom den gang: Dette er til det beste for leserne.

Året har også vist at det tidvis er behov for en lokalavis som er villig til å være nærgående nok og stille kritiske spørsmål om det som skjer i lokalsamfunnet vårt. Både politikere og kommunal administrasjon har vist at det et nødvendig at det stilles spørsmål rundt både åpenhet og saksbehandling.

Vi i Mitt Kongsvinger vil gjerne bidra til at vi som bor i denne kommunen ser med optimisme på muligheter og framtida. Skal vi sammen lykkes med å gjøre denne byen attraktiv både for oss selv og for de innflytterne vi alle gjerne ser kommer, må vi faktisk aktivt ta noen grep og skape muligheter. Utvikling kommer ikke av seg selv. Er det noe denne kommunen sårt trenger så er det foryngelse og økonomisk framgang med hjelp av å skape nye arbeidsplasser, utdanning og tilflytning utenfra.

Vi må framsnakke Kongsvinger sammen.

Vi må også framsnakke Kongsvinger og vise at vi verdsetter det som skjer og finnes rundt oss. En viktig oppgave for en avis vil alltid være å bidra til å synliggjøre hva som finnes av muligheter og heie på de som skaper noe for oss andre.

Vi markerer at vi har rundet vårt første år og at din nærmeste lokalavis har vist evne til å vokse opp og forbli her lenge. En trassig og bestemt ettåring som ikke er redd for å si ifra når det føles nødvendig.

Powered by Labrador CMS