Parkeringsforvirret? Kanskje ikke etter denne episoden med oppklaring fra Mitt Kongsvinger-redaktør Bjørn Taalesen og parkeringsansvarlig i Kongsvinger kommune.
Parkeringsforvirret? Kanskje ikke etter denne episoden med oppklaring fra Mitt Kongsvinger-redaktør Bjørn Taalesen og parkeringsansvarlig i Kongsvinger kommune.

Parkeringsforvirret? Det har du nok all grunn til å være

Har du latt deg irritere over det kommunale parkerings-systemet i denne byen? Det har nå også Statens Vegvesen blitt mektig lei av.

Så irritert er Staten blitt av parkeringsforholdene i Kongsvinger at kommunen nå snart selv får en parkeringsbot på kroner 4.780 per dag om det ikke ryddes opp.

Mange som har forsøkt seg på klager på p-bøter i Kongsvinger vil garantert kunne bekrefte at velvillighet og forståelse ikke har preget opplevelsen. Derfor er det ironisk å se hva som har skjedd når Statens Vegvesen har vært i byen for å sjekke kommunens parkeringsforhold.

I et brev fra 19. september i år ble Kongsvinger kommune stilt en rekke spørsmål omkring parkeringen i byen - både med hensyn til skiltingen og gjennomføringen av parkeringskontrollen.

I den henvendelsen ga Statens Vegvesen Kongsvinger en frist på 14 dager for å svare på flere forhold. Mens parkeringskunder blir ilagt heftige straffegebyr for betalingsforsinkelse av den samme kommunen for sine parkeringssynder, virker det som kommunen selv ikke er like opptatt av tidsfrister.

I et nytt brev til kommunen 29. oktober har Statens Vegvesen fått nok av kommunale feilparkeringer, og viser til en rekke brudd på lover og regler rundt parkering.

I en lang rapport viser Staten til at kommunen ikke engang har besvart spørsmål knyttet til krav om parkeringsansattes opplæring og bruk av legitimasjon i sin funksjon for å passe på oss i denne byen.

I tillegg viser Statens Vegvesen til at Kongsvinger kommune ikke oppfyller forskriftene i lovverket knyttet til skilting. Staten viser til at eksempelvis Elverum kommune har fulgt de reglene som gjelder for å vise skiltforskriftene i motsetning til i Kongsvinger.

Interessant nok påpeker Statens Vegvesen at ulovlig skilting - som de har funnet i Kongsvinger - er ugyldig og dermed ikke kan håndheves overfor trafikanter.

Når Statens Vegvesen nå sier at «vi finner at Kongsvinger kommune ikke oppfyller parkeringsforskriftene ved sin utforming», er det kanskje ikke rart byens bilister lenge har følt seg parkeringsforvirret.

Nå har Kongsvinger kommune fått tre uker på seg til å rydde opp. Det betyr at kommunen fra 19. november vil få en bot på 4.780 kroner daglig dersom Statens Vegvesen ikke tas på alvor.

Mitt Kongsvinger forsøkte i fem dager skriftlig og muntlig å få en kommentar fra parkeringsansvarlig i kommunen, Kjetil E. Lein, til parkeringsboten Statens Vegvesen har lagt igjen på postruta til Kongsvinger kommune.

Da han endelig hadde funnet en ledig plass i kalenderen sent torsdag ettermiddag hadde han ikke så mye å tillegge utover at kommunen har tatt tak i dette nå, og har lovet å rydde opp.

Nå har Kongsvinger fått tre uker på seg til å rydde opp for ikke å få parkeringsbot

Lein forteller at han for tiden kun jobber i 20 prosents stilling for kommunen, og at det kan være en av grunnene til at kommunen så langt ikke har funnet ledig plass til å ta tak i problemet seks uker etterpå.

Så da har nok parkeringstiden gått ut av seg selv.

Powered by Labrador CMS