Kommentar

Mitt er ditt Kongsvinger

Det du sitter og leser nå er faktisk litt lokal pressehistorie.

Denne første dagen av den nye nettavisen Mitt Kongsvinger er den første etableringen av en ny avis i denne byen på svært mange år. Håpet er at mange føler det kanskje er på tide med litt aviskonkurranse også her.

Kongsvinger har en lang og brokete avishistorie. Mye har skjedd siden Hedemarkens amtstidende først ble etablert i 1846. Avisa Glommendalen fulgte etter i 1885 og ble fra 1943 til Glåmdalen. Folks medievaner endrer seg mye raskere i dag enn tidligere. Tilgangen på informasjon øker i takt med den tekniske utviklingen rundt oss. Men behovet for å vite hva som skjer rundt oss og nærmest oss blir ikke mindre, selv om den store verden stadig kommer nærmere oss alle.

Mitt Kongsvinger har som mål å være opptatt av det aller nærmeste for de som bor og lever i Kongsvinger kommune. Vi som står bak byens nye nettavis tror det finnes et behov for å fokusere på det aller nærmeste rundt oss. Smått og stort av det som skjer akkurat her. Ikke minst prøve å bidra til en optimisme og tro på framtidas muligheter for de som bor og lever i denne byen.

Visst skal vi være kritiske når det er nødvendig. Det er oppgaven til enhver fri og uavhengig avis å stille de kritiske spørsmålene. Men samtidig er det viktig å bidra til å synliggjøre de positive og glade sidene av vår hverdag.

Visst skal vi være kritiske når det er nødvendig. Det er oppgaven til enhver fri og uavhengig avis å stille de kritiske spørsmålene. Men samtidig er det viktig å bidra til å synliggjøre de positive og glade sidene av vår hverdag. Mitt Kongsvinger har også som et mål å bidra til lokal framtidsoptimisme. For å kunne være så nær og lokal som vi ønsker, vil Mitt Kongsvinger fra oppstarten konsentrere seg om å dekke det som skjer innenfor Kongsvingers kommunegrenser.

Tiden vil vise om vårt fokus senere vil omfatte andre kommuner i distriktet. Men fra i dag tilbyr vi deg nettavisen Mitt Kongsvinger der vi hver dag vil oppdatere deg om små og store nyheter og hendelser i ditt eget nærmiljø.

I en tid framover får du tilgang til dette gratis, men for å kunne ha livets rett vil vi om en stund be om en lav månedspris. Vi håper du de neste ukene finner ut at Mitt Kongsvinger er noe for akkurat deg, og at søkelys på ditt aller nærmeste kanskje er verdt litt lokal pressehistorie.

Med vennlig hilsen

Bjørn Taalesen

ansvarlig redaktør

Powered by Labrador CMS