Kommentar

«Da hørtes et nytt rop i skogen»

Publisert Sist oppdatert

Hvor mange ganger må det ropes for at det skal høres? På onsdag var det den administrerende direktøren i Ø.M. Fjeld som sendte ut et nytt rop i skogen vår. Kan noen snart høre, eller skal vi bare sitte her og telle gresstrå i en traurig bypark og mimre over hvor fint vi hadde det her?

Kjell Bjarte Kvinge er ingen tilfeldig Facebook-synser i vår lokale andedam. Kvinge er en driftig sjef i et entreprenør-konsern som bygger nytt for nesten fire milliarder kroner i året. En bedrift som gjennom sin historiske tilknytning heldigvis fortsatt holder til i denne byen, selv om mindre enn ti prosent av omsetningen faktisk skjer her.

Heldigvis er ikke Kvinge redd for å rope et høyt varsku. Han har en rolle som bør lyttes til med oppmerksomhet. Nå må ikke igjen støyen fra bevaringsentusiaster og en sleivete runddans på sosiale medier få dominere. Prøv heller å lytt på hva fyren sier - Kvinge sitter slik til at han bedre enn de aller fleste vet hvor skoen(e) trykker.

Kvinge hadde på onsdag en beskjed i klartekst til alle oss som bor her. Nå må vi få ut fingeren. Det går tog i alle retninger rundt oss. Vi sitter dessverre alt for ofte og beskuer akkurat det, og undrer på hvorfor det skjer. Og helt spesifikt var hans prisverdige utspill ikke minst en beskjed til politikerne i denne kommunen. Hvor er dere? Spør han egentlig rett ut.

Dette handler om å gjøre om gode tanker til aktiv handling. Det hjelper ingen ting med god vilje så lenge det i praksis skjer alt for lite.

Kommentaren fortsetter

Tidligere var det lederen av Nordbohus som tok mot til seg i Mitt Kongsvinger og ga beskjed om at denne byen faktisk ikke har klargjort byggetomter til de som måtte vurdere å flytte hit. Senere var ledelsen i Klosser klar på at det heller ikke finnes klargjorte områder for å etablere nytt næringsliv. Ordfører Haarr var i alle fall ærlig nok til etterpå å innrømme at vi visst er i et vakuum akkurat nå. Hun kunne like gjerne svart at kommunen ligger på etterskudd og ikke har vært offensive nok.

Og på onsdagen hadde tydeligvis ØMF-sjefen bestemt seg for at han i det minste gjør et forsøk på å vekke oss. Han er heller ikke redd for å fronte at hotellplanene i sentrum er en vesentlig del av opplevelsen om hvor traurig og vanskelig alt synes å være i denne byen. De som mener mest, er ofte de som ikke har annet å bidra med enn sine egne sterke meninger om alt.

Ordføreren kunne like godt sagt at kommunen er på etterskudd.

Det finnes ikke noen kommunal økonomi som kan drive fram en utvikling og vekst. Det kan kun skje gjennom privat vilje til å satse. Det er derfor samme ØMF nå skal bygge et kjempehotell i Moss.

Det skjer altså mens vi sitter her inne i skogen vår og diskuterer og synser om oss selv. Kan vi ikke prøve å legge til side de nostalgiske følelsesutbruddene snart? Se etter løsninger og faktisk gjøre noe i praksis mer enn å diskutere oss ihjel før noen valg må tas?

Jeg er for lengst lei av prat og runde etter runde med utredninger og planer. Jeg hører hva Kvinge roper etter. Det burde snart flere også gjøre i stedet for å bruke all sin energi til å sørge for at det ikke skjer noen ting.

Powered by Labrador CMS