Fra venstre: Marianne Bye Granheim, Marit Johansen, Kristin Lydia Nesse og Guro Hjemli, her under en øvelse til neste ukes konsert.

Arrangerer Klang under kuppelen

Om en uke er det duket for Klang under kuppelen i Vinger kirke igjen. Konsertprogrammet er knyttet opp mot påskehøytiden som nærmer seg, med Pergolesis Stabat Mater som hovedverk.

Det er nå tillatt å ha 100 publikummere i kirka, og dermed kan neste Klang under kuppelen-konsert i Vinger kirke gjennomføres som planlagt. Konserten er tirsdag 23. mars kl. 19.

— Vi er veldig glade for at regjeringen har åpnet opp for et høyere antall publikummere i kirka, slik at vi er i stand til å arrangere konserter igjen, sier kantor Berit Billingsø.

På grunn av strenge restriksjoner i januar og februar, måtte de første av årets konserter utsettes.

Blant de fire musikerne som deltar på konserten 23. mars, har flere lokal tilknytting.

– Vi er utrolig heldige som har så mange dyktige musikere i distriktet! I disse koronatider føles det ekstra godt å kunne tilby konserter av høy kunstnerisk kvalitet med «kortreiste» musikere, sier Berit.

Marianne Bye Granheim

Altsolist Marianne Bye Granheim har en travel frilanskarriere og er fast medlem av Det Norske Solistkor, men lar ikke det hindre henne i å være bosatt på Magnor. Kristin Lydia Nesse, som sitter ved orgelet denne kvelden, er kantor i Strøm kirke og dirigent for Strøm Vokalensemble. De øvrige musikerne er sopranen Guro Hjemli fra Løten og cellist Marit Johansen, opprinnelig fra Sverige men bosatt i Oslo.

Guro Hjemli

— Stabat Mater av Pergolesi er et av de mest gripende mesterverkene innen klassisk musikk, forteller Berit.

— Teksten stammer fra 1300-tallet, og beskriver Marias smerte når hun står ved Jesu kors. Pergolesi komponerte verket i 1736, bare noen uker før han selv mistet livet i en alder av 26 år.

Noe som gjør denne konserten ekstra spesiell, er at kirken tar i bruk det nyrestaurerte orgelpositivet fra Roverud kirke. Det lille orgelet har stått ubrukt i årevis. Etter å ha fått en grundig overhaling, har det blitt et flott instrument som egner seg utmerket til bruk i tidligmusikkverk som Stabat Mater. Orgelet fraktes til Vinger kirke for denne anledningen, og kan ellers bli hørt når det er gudstjenester i Roverud kirke.

— Vi gleder oss til å møte publikum igjen, og vil samtidig understreke at vi tar smittevern på største alvor, avslutter kantoren.

Klang under kuppelen er en ny konsertserie i Vinger kirke, og navnet er selvsagt inspirert av kirkens særegne løkkuppel. Kirken arrangerte flere konserter høsten 2020, blant annet Beethoven-maraton, som var en kronologisk gjennomgang av komponistens 32 sonater.

Hvert sesongprogram inkluderer ulike sjangre, med hovedvekt på klassisk musikk. Kunstnerisk leder og grunnlegger av konsertserien er kantor Berit Billingsø, som sammen med kulturutvalget i Vinger menighet står for planlegging og gjennomføring.

Powered by Labrador CMS