Kommentar

Adem Güven og Martin Tangen Vinjor kriget godt kampen igjennom.

Hardt arbeid lønner seg

Publisert Sist oppdatert

Det blir sjelden feil å jobbe hardt. Også på fotballbanen gir hardt arbeid resultater. Med ren arbeidsinnsats holder KIL fortsatt liv i håpet om å berge plassen i toppfotballen. 1-0-seieren over Ranheim var kanskje det som skal til for at dette skal lykkes.

Siden det nærmet seg to måneder siden KIL sist vant en OBOS-match føltes det som om selv høstkulda ble litt varmere på Gjemselund denne ettermiddagen. I trener Espen Nystuens regneark var visst ikke poeng mot Ranheim med i hans poengbudsjett for hvordan plassen skal berges. Så i det regnestykket dukker tre poeng opp som en ren bonus. Det tenner kanskje noen ekstra lyshåp i KIL-garderoben. Bare det å se seg selv borte fra den bunnplassen KIL har skreket mot oss lenge, må føles som en befrielse. Med sin fortjente Ranheim-gevinst byttet KIL plass med Øygarden i bunnen. Onsdag er det nettopp Øygarden KIL skal til. Enhver forstår hva den kampen vil bety for sammenlagt regnskapet i tabell bunnen.

KIL hadde tydeligvis bestemt seg mer enn i noen annen kamp i år for at Ranheim skulle jobbes ut av stilen. Det var en fornøyelse og se den viljen og innsatsen samtlige KIL-spillere viste oss. Derfor må det ha føltes så befriende at dette endelig betalte seg. Visst ble det sløst med sjanser, men det føltes som KIL-spillerne ikke lot seg merke av det. Derimot fortsatte de den krevende arbeidsøkten med sitt høye press som fikk gjestene fra Trøndelag helt ut av stilen.

For trener Nystuen var Ranheim-poeng ren bonus"

Bjørn Taalesen, ansvarlig redaktør

Fotball handler veldig ofte om selvtillit og troen på hva en holder på med. Mange har stilt berettigede spørsmål om det KIL-spillerne har holdt på med er liv laga for OBOS-ligaen. Lørdag spilte KIL ut et av topplagene i denne Kokos-ligaen. Det viser at spillestilen KIL er så trofaste mot, kan gi resultater om spillerstilen gjennomføres som den skal. Da dukker det stadige sideforsvarere gledelig høyt i banen. Og motstanderne får telleproblemer når ballen spilles hurtig nok.

KIL må nå ta med seg denne framgangen over fjellet i midtuka. Tre nye poeng der vil gjøre at vi blir stadig flere som begynner å tro på regnestykkene til Espen Nystuen.

Powered by Labrador CMS