KIL-gutta stormer til for å gratulere Martin Hoel Andersen som scoret kampens eneste mål.

Endelig kunne KIL juble

Martin Hoel Andersen ble hentet til Gjemselund som redningsmann og målscorer for et KIL-lag som virket vaksinert mot å score. Mot Ranheim ble han matchvinner med kampens eneste mål - hans 10.scoring i OBOS-ligaen i år.

Publisert Sist oppdatert

– Det her var deilig, altså. Det er faktisk den første seieren etter at jeg kom til KIL. Den satt langt inne, men likevel fullt fortjent. Nå må vi fortsette i det samme sporet. Jeg er overbevist om at vi skal klare det. Og det sier jeg ikke bare for at jeg er programforpliktet til å si det, sier Martin Hoel Andersen med et bredt smil.

Han har vist seg som en svært god signering for KIL. Han ble hentet fra Øygarden i sommer, hvor han scoret fem mål. Med ytterligere fem mål også i KIL-drakta, har 25-åringen scoret tosifret antall mål så langt i årets OBOS-liga. Det er meget sterkt når han har spilt for klubber som sliter i bunnen av tabellen.

Mot Ranheim jobbet han steinhardt gjennom samfulle 90 minutter pluss tilleggstid. Et KIL-lag som tidvis presset høyt og var sterke i gjenvinningsfasen, skapte flere farlige sjanser. Adem Güven hadde blant annet en heading i tverrliggeren i 1. omgang.

Etter 45 målløse minutter, fortsatte KIL det gode spillet også etter hvilen. Og det var nettopp det aggressive presset som ble avgjørende. Martin Tangen Vinjor vant ballen, spilte til Adem Güven - som igjen fant Martin Hoel Andersen, som skrudde ballen rundt keeperen og i mål.

– Vi treffer med det høye presset, og etter forarbeid fra Martin og Adem var det bare å sette den i hjørnet, sier han beskjedent. Sannheten var at dette var en goalgetter-avslutning.

Ranheim kom bedre med i siste halvdel av omgangen. De satte innpå friske bein, og la press på KIL. Et opprykksjagende trønderlag klarte likevel ikke å skape de store sjansene. KIL-gutta kriget om hver ball. En stor sjanse fikk Ranheim mot slutten, men da viste Riffi Mandanda hva som bor i han. Franskmannen vartet opp med en matchvinner-redning – og kunne juble over å ha holdt nullen for første gang etter at han kom til klubben.

– Dette var fullt fortjent. Vi har hevet oss i det siste, og det var bare et tidspørsmål før vi ville vinne en kamp igjen. Og 1-0 er ikke ett mål for lite. Selv hadde jeg en stor sjanse til i 2. omgang som kunne blitt scoring. Og vi hadde mange i 1. omgang. Jeg skal ærlig innrømme at det snek seg inn en liten følelse av at jeg ble redd det ikke skulle gå denne gangen heller. Men nå sto vi løpet ut, oppsummerer Hoel Andersen.

Nå venter hans gamle lagkamerater i Øygarden på onsdag. Spissen er ikke i tvil om at det bør bli seier.

– KIL er et mye bedre lag. Vi begynner å få selvtillit og viser en annen vilje. Det er en tung bane på Øygarden som venter oss, men det skal vi mestre, sier Hoel Andersen, uten å legge til at Øygarden er svekket siden sist lagene møttes. Da scoret han nemlig for Øygarden. Onsdag vil KIL-supporterne juble om han scorer mot Øygarden.

Powered by Labrador CMS