Slik blir julaften på Radio Kongsvinger

Det blir julestemning hele dagen på Radio Kongsvinger på julaften. Allerede fra klokken 08 er programlederne klare til å lose lytterne gjennom formiddagen.

Redaktør Pål-Erik Berntsen mener det er ekstra viktig i år med et hyggelig selskap og god julestemning på radio.

— Mange har i år også måttet bytte ut sine julevaner der mange samles allerede fra morgenen av. Vi håper at vi kan være et lite plaster på såret i så måte, sier han.

Blant gjestene er kokk Max Ivan Lindkjølen som deler tips til ribbestekingen. Thomas Mølstad og Gøran Kristiansen programlederne som tar lytterne gjennom ettermiddagen.

— Det blir en salig blanding av prat om julemat, akevitt, lesing av Prøysen-stubber og gjester i studio, blant annet Charlotte Mohn Gaustad og Kim Rysstad, sier Mølstad.

Og jula ringes også inn på radioen, hvor redaktøren fortsetter en årelang tradisjon på kanalen og ønsker god jul. I studio får han blant annet besøk av Kongsvingers ordfører Margrete Haarr.

Klokka 18 blir det «Radiojul åkkesom». Stian Fossum har utvidet konseptet etter at han tidligere i desember gjorde en runde med høytlesing på institusjoner. Julaften kommer en utvidet og langt mer variert versjon på radio, med dikt, historier, sang og nære og varme samtaler.

— Det er veldig trivelig å kunne gi litt til de som av forskjellige årsaker ikke får vært så mye rundt. Og å få det utvidet til radio er perfekt. Det blir jo veldig utvidet i forhold til det egentlige «Jul Åkkesom», men jeg er ikke typen som runder nedover. Jeg tror vi har fått til et lokalt, varmt og nært opplegg som nok mange vil like, sier Fossum.

Sendingen avsluttes med en reprise av forrige helgs «Min musikkverden», der Olav Aarstad spiller julefavoritter fra flere verdenshjørner.

Powered by Labrador CMS