Slik steker du ribbe som kokken Tommy

Tommy Sagmoen har i fem år vært matmagikeren i Puttara FUS barnehage. I oktober tok han barnehagen til fjerdeplass i den nasjonale konkurransen «Årets Matgledebedrift». Han er utlært kokk og var lærling på Vinger hotell, hvor han jobbet i ni år. Han har også jobbet hos Skaslien Gjestgiveri.

Kokken Tommy deler med Mitt Kongsvinger hvordan han steker ribbe med perfekt, sprø svor til julefeiringen sammen med familien.

— Det finnes flere måter å steke ribbe på, men dette er måten jeg gjør det. Jeg kjøper stort sett ribbe med knekte ben men ikke rutet svor, sier Tommy.

Gni ribben inn i salt og pepper 1-3 dager i forveien. Dette gir best smak.

  1. Stek ribben med svoren ned i vann sammen med grønnsaker i formen, 180 grader i 45 minutter. På denne måten blir svoren saftig, myk og enkel å rute. Samtidig som man får en god kraft i bunnen av stekebrettet til saus.
  2. Ta ut ribben og snu den. Rut svoren med en vanlig kjøkkenkniv å legg ribben tilbake på stekebrettet med svoren opp. Bygg oppunder med aluminiumsfolie om nødvendig for å få en fine bue på kjøttstykket.
  3. Stekes ferdig på 200 grader i ca. 1-1,5 time eller til kjernetemperaturen er på 75-80 grader.
  4. Man kan øke temperaturen til 220 grader eller eventuelt bruke ovnens grillfunksjon de siste minuttene.

    Tips: Ribben kan også stekes på denne måten dagen før servering. Da deles den opp kald og varmes opp på 200 grader til den er gjennomvarm med sprø svor.
Powered by Labrador CMS