Jon Kristiansen, regiondirektør NHO Innlandet, gleder seg over nedgangen i antall konkurser.
Jon Kristiansen, regiondirektør NHO Innlandet, gleder seg over nedgangen i antall konkurser.

Nedgang i antall konkurser

2020 var et tøft år for næringslivet. Likevel var det en nedgang i antall konkurser i Kongsvinger, og åtte bedrifter ble slått konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Nedgangen gleder Jon Kristiansen, regiondirektør for NHO i Innlandet, som mener at dette er en bekreftelse på at myndighetenes koronatiltak har fungert. I 2019 var det 12 konkurser i Kongsvinger, mot 16 i 2018. Antall konkurser er med andre ord blitt halvert de to siste årene.

– Først av alt så vil jeg si at det er gledelig at ikke flere enn åtte bedrifter gikk konkurs i et år hvor korona og smittevern har bidratt til at mange bedrifter har hatt store økonomiske utfordringer. For NHO har det vært to bærende prinsipper sider 12. mars 2020. Det ene er at ingen sunne bedrifter skal gå konkurs. De skal holde seg flytende gjennom krisen. Det andre er at alle skal få komme tilbake til jobben sin, sier Kristiansen til Mitt Kongsvinger.

DISSE GIKK KONKURS I 2020

Veske - Dilla AS
Camillas Kosthold og Trening AS
Happy Horse AS
Gemica AS
Johs P AS
Nye Midtbyen Regnskap Kongsvinger AS
Glut AS

NHO-direktøren påpeker at Kongsvinger følger en trend for Innlandet og resten av Norge.

– Vi ser at antall konkurser i Innlandet og Norge har gått ned siden i 2019. Dette kan forklares med at myndighetene iverksatte en rekke kompensasjonstiltak som har virket. Samtidig har bedrifter også tært på egen kapital, mener han, og kommer med enda et punkt som kanskje vil føre til flere konkurser i år:

– En annen x-faktor er domstolene, som på grunn av koronasituasjonen ikke har hatt den samme kapasiteten i 2020. Og det er jo domstolen som avgjør om en bedrift slås konkurs eller ikke. Det har kanskje også hatt sitt å si. Dette, sammen med at mange har utsatt skatter og avgifter, tror jeg vil kunne føre til flere konkurser i år. For dette må jo betales i år, påpeker han.

Kristiansen understreker at vi i høyeste grad fortsatt har begge beina godt plantet i en krise.

– Slik vil det være helt til vi får bukt med smittesituasjonen. Oppsummert synes jeg vi har klart oss langt bedre enn fryktet, og det betyr at tiltak i stor grad har virket og må videreføres, sier han.

Powered by Labrador CMS