Løpsleder Stig Rune Kjernsli håper rallyfolket respekterer at årets Finnskogrally beklageligvis må arrangeres uten publikum.

Finnskogrally uten publikum

30. januar arrangeres KNA Rally Finnskog som årets andre NM-runde. Dessverre vil det være stengt for publikum.

Publisert Sist oppdatert

Løpsleder Stig Rune Kjernsli beklager at de ikke åpner for publikum, men understreker at de følger anbefalinger fra kommunelegen og FHI.

– Jeg oppfordrer rallypublikum på det sterkeste til å holde seg hjemme og heller høre på rallyradioen, sier han.

Dette betyr at arrangørklubben KNA Kongsvinger går glipp av en del billettinntekter.

Kjernsli forteller til Mitt Kongsvinger at de som arrangør vil gjøre det de kan for at publikum ikke tar seg ut i skogen.

– Vi har blant annet endret litt på etappene. Nesteby-etappen, som var tenkt som publikumsetappe, utgår. Vi kommer heller ikke til å legge ut noe kart eller annen informasjon om etappene, forteller Kjernsli, som legger til at dette nesten er som å gå 40 år tilbake i tid da rallysporten holdt på i hemmelighet.

Skulle det likevel samle seg folk i skogen, regner Kjernsli med at politiet vil ordne opp i det.

– Vi har ikke noe myndighet til det, men jeg håper ikke det blir nødvendig at politiet må gripe inn, understreker han.

På den positive siden ser det ut til å kunne ble et sportslig bra arrangement. Forholdene ligger an til å bli bortimot perfekte.

– Ja, nå er det virkelig fint på Finnskogen. Det er spådd mer snø, og det skal holde seg kaldt, så det bør kunne bli drømmeforhold.

Selv om det blir glissent med publikum, har Kjernsli tro på at det blir et desto større startfeltS.

– Romjulsrally samlet 93 biler til start. Da er vi nesten tilbake til de gamle, gode tider. Jeg tror det er mange sultne førere, så startfeltet blir nok bra, sier han.

Powered by Labrador CMS