Langt færre var på besøk hos Rådhusteateret i 2020, av naturlige årsaker. I 2021 er det flere filmer som venter på grunn av dette, forteller Stig Fonås.

Dette var de ti mest besøkte filmene i fjor

Kinoen var langt mindre besøkt i koronaåret 2020 enn tidligere år. Børning 3 var den som ble sett av flest kinogjengere.

Publisert

Rådhusteateret ble ikke på langt nær så godt besøkt som i et normalår. Kinosjef Stig Fonås sier at fjorårets kinobesøk var så lavt som 50 til 60 prosent under det vanlige.

Det var imidlertid plass til en skikkelig fulltreffer. 2664 kinogjester fikk med seg «Børning 3». Dette var riktignok et lavere tall enn enn av de forrige Børning-filmene kan skilte med, men et godt antall med tanke på at koronaen herjet.

Se topp ti liste over de mest besøkte filmene nederst i saken!

– Godt besøkte filmer ligger på 1.000 personer eller mer. Det er en nedgang hos oss som for alle andre. Vi er med i det gode selskap, eller dårlige om du vil, sier Fonås.

Hollywood venter

Det første kvartalet av dette året vil ikke bli noe fyrverkeri heller, varsler Fonås.

På en annen side kan det bli en klassisk ketsjup-effekt senere på året, om alt går som han håper.

– Mange filmer har utsatt lanseringen på grunn av koronapandemi og lockdown. Storfilmer som «James Bond» og «Wonder Woman» er på vei, men Hollywood vil heller ikke gi ut filmer nå. Om det bedrer seg etter vaksinen, kan andre kvartal bli veldig bra.

– Vi må bare vente og se, akkurat nå er det kino-tørke, sier Fonås, som ser optimistisk på fremtiden. Han mener også at det går helt fint å gå på kino - også i dag:

– Bare husk å hold avstand, minner han om.

Topp ti (med besøkstall)

  1. «Børning 3» (2664)
  2. «Fjolls Til Fjells» (1079)
  3. «Knerten Og Sjøormen» (900)
  4. «Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret» (833)
  5. «Trolls - Verdensturné» (686)
  6. «Gledelig Jul» (622)
  7. «Tunnelen» (481)
  8. «Dolittle» (478)
  9. «Jul På Kutoppen» (439)
  10. «Flukten Over Grensen» (422)
Powered by Labrador CMS