Debatt

Jeg har mye å takke velferdsstaten for, og er stolt over å gå til valg på et program som har stort fokus på fellesskapet og at alle skal få gode muligheter i livet, skriver Kjersti Lightfoot Sidselrud i sitt innlegg.

En takk til velferdsstaten

Kjersti Lightfoot Sidselrud

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

5.kandidat Kongsvinger Arbeiderparti

Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet i Kongsvinger. For meg et det et lett valg. 

 Jeg har nylig blitt mamma. I april fikk jeg den fineste gutten jeg vet om. Men komplikasjoner som brått ble oppdaget på en kontroll gjorde at han måtte tas med keisersnitt og er født med lav fødselsvekt, på fagspråket er han dysmatur. Det betydde to uker på sykehus for meg og barnefar. Ikke en gang i løpet av de to ukene tenkte jeg på hvordan dette skulle gå økonomisk. Jeg var trygg på at velferdsstaten stilte opp.

 Fordi mitt barn er dysmatur har vi hatt tett oppfølging av ernæringsfysiolog. Vi har fått beskjed om å ikke fullamme, og har i perioder gitt ganske store mengder med morsmelkerstatning som har et høyere kaloriinnhold. Dette har vi fått på blåresept, og har derfor ikke måtte betale for dette. Hvis vi skulle betalt for det hadde det blitt en ganske stor ekstrautgift. Men igjen stiller staten og fellesskapet opp for at vårt barn skal få den beste starten på livet sitt. 

 Jeg har mye å takke velferdsstaten for, og er stolt over å gå til valg på et program som har stort fokus på fellesskapet og at alle skal få gode muligheter i livet. Vi vil utjevne sosiale forskjeller fra vuggen og helt til graven. 

Vi ønsker at helsetilbudet innen psykisk helse skal styrkes og bli enda mer tilgjengelig for alle. Lavterskeltilbud er viktig, for man er sjeldent forberedt på at livet blir tøft. En av måtene vi kan gjøre psykisk helse mer tilgjengelig er gjennom å ha flere stillingsgrupper inn i skolen. Vi vil helt kontret at alle skoler skal ha tilgang til helsesykepleier og miljøarbeider. 

 Gjennom fire år i opposisjon i kommunestyret har Arbeiderpartiet hele veien hatt fokus på tiltak som skal utjevne sosiale forskjeller slik at alle skal ha like muligheter til å lykkes i samfunnet. Det skal ikke ha noe å si hvilket utgangspunkt du har eller hvor stor lommeboka de er. 

 Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet fordi det er partiet jeg mener har de beste løsningene for fellesskapet. Jeg mener vi gjennom fire år i opposisjon har vist hva vi står for, og jeg har selv erfart hvor viktig det er at støtteapparatet fungerer når krisen er der.

Powered by Labrador CMS