Solveig Larsson hylles som en institusjon i byens eldretrim.
Solveig Larsson hylles som en institusjon i byens eldretrim.

52 år som trener er nok,
mener Solveig (93)

Solveig Larsson har ikke noe tall på alle de som oppgjennom årene har hatt glede og trivsel av hennes unike karriere som ansvarlig for eldretrim i byen.

Publisert Sist oppdatert

Men i sitt 93. år mener Solveig det får holde 52 år etter at hun tok fatt på trim for de på 55 pluss.

Det var kanskje ikke så rart at Solveig Larsson skulle få en idrettskarriere. Med fire brødre å konkurrere med hjemme på fødestedet Gjesåsen i Åsnes var det konkurranser i alt på ski, skøyter og håndball. Å sykle seks kilometer til Kjellmyra for å trene håndball synes hun selv i dag ikke er så spesielt.

— Jeg alltid likt idrett og er litt stolt av å ha gjennomført flere 3 mils renn på ski, sier spreke Solveig.

Mange tilsendte takkeblomster vitner om at flere har hatt behov for å si takk for innsatsen gjennom alle disse årene.
Mange tilsendte takkeblomster vitner om at flere har hatt behov for å si takk for innsatsen gjennom alle disse årene.

Senere ble det Handelskole og flytting til Kongsvinger, der hun ble og gift med sin avdøde ektemann Sten. Kjent av mange som fotografen som fram til 1994, sammen med sin bror Øyvind, drev fotobutikken i det bevarte huset nærmest gamlebrua.

Solveig og Sten Larsson bosatte seg som nærmeste nabo til Gjemselund. Etter å ha vært hjemme med to barn, var veien til idrettsbanen på Gjemselund kort for Solveig. Det er mange i denne byen som neppe hadde tatt sitt årlige idrettsmerke, om det ikke var med litt drahjelp fra Solveig. Hun selv gjennomførte de ulike kravene år etter år. Samtidig reiste familien stadig rundt på nye orienteringsløp både hjemme og i utlandet.

— Miljøet i orienteringsfamilien den gangen var viktig og veldig sosialt. Det hadde ikke vært så enkelt å flytte til Kongsvinger. Det var ikke alltid like greit å komme hit som innflytter, minnes Solveig.

Samarbeid med Sanitetsforeningen

I årenes løp har hun gjennomført haugevis med kurs og skaffet seg kontakter som kunne bistå i stadig nye grupper med eldretrim.

Fra Sverige har hun i mange år hatt en kontakt som har bistått med påfyll av ny musikk og øvelser. Det hele startet i regi av sanitetskvinnene og trimpartiene har gjennom årene flyttet til ulike lokaler rundt om i byen. Det har hun holdt på med nå i igjennom 52 år.

— Det føles litt rart fordi jeg husker jo at de første som var med var så gamle, konstaterer hun der hun sitter, i huset bare et lite «ballkast» fra elva.

Formen er fortsatt god, selv om den selvgående gressklipperen feide henne over ende i sommer og gjør at treningene i høst har skjedd sittende på en stol foran sine «elever».

Selv synes hun ikke det er noe å lage noe oppstyr av at hun i høst informerte om at trenerkarrieren nå definitivt er over. Mange tilsendte takkeblomster vitner om at flere har hatt behov for å si takk for innsatsen gjennom alle disse årene. Det gjelder også ledelsen i Sanitetsforeningen.

— Kongsvinger Sanitetsforening har samarbeidet med Solveig Larsson og Trim 55 + i utrolig mange år. Trimmen holdt til på Sanitetshuset i Fjellgata og jeg tror det har vært siden 1989 da huset var nybygd, sier leder Mary Johansen i saniteten.

— Solveig er en sprek og iherdig dame som også har holdt liv i flere grupper i denne tiden. Vi har satt veldig stor pris på hennes innsats i alle disse årene og det er jo helt utrolig at hun har klart holdt på så lenge som hun har. Hun vil bli sterkt savnet av brukerne av Trim 55 + og saniteten kan bare takke for den flotte jobben hun har gjort i alle disse årene, sier en takknemlig sanitetsleder.

— Treningen har betydd alt for meg i alle disse årene, og jeg tror jeg kan ha hjulpet andre til å se hvor viktig det er å holde seg aktiv. Sosialt er det også, sier Solveig og takker for seg etter over femti år som trimlærer.

Powered by Labrador CMS