Victoria Dalsbergets diktsamling ble landet nest mest solgte lyrikksamling ifjor.
Victoria Dalsbergets diktsamling ble landet nest mest solgte lyrikksamling ifjor.

Nye dikt fra suksess-debutant

Kongsvinger-poet Victoria Dalsbergets debutbok var Norges nest mest solgte diktsamling i fjor. Snart kommer en ny.

Publisert

På Valentinsdagen 14. Februar utgis en ny diktsamling av Victoria Dalsberget (26) fra Kongsvinger. Det opplyser forlaget Vigmostad & Bjorke i en pressemelding.

Dalsberget debuterte med «Du er nok» i fjor og føk nesten til topps på listen over de mest populære lyrikkbøkene i 2021. Den havner på andreplass, etter samlingen fra Trygve Skaug. Edvard Hoem kommer på tredjeplass.

Dalsbergets oppfølger bærer tittelen «Du og jeg».

Brudd og ny kjærlighet

– I den første boka dreide det seg om kroppsfokus, dårlig selvbilde og manglende selvtillit. Denne gangen er det altså kjærlighetens mange fasetter hun konsentrerer seg om. Med trøkk og troverdighet skildrer hun situasjoner og følelser alle kan kjenne seg igjen i, med glimt i øyet og masse kjærlighet til jeg-et og til du-et, også i midtdelen av boka som tar for seg brudd og kjærlighetssorg – før hun igjen løfter blikket og ser frem mot ny kjærlighet, skriver forlaget.

Ungt publikum

Flere av diktene har vært publisert på forfatterens Instagramkonto @enkel_poesi, som har over 53.000 følgere. Kongsvinger-dikteren jobber ellers som lærer med videreutdanning innen spesialpedagogikk og psykisk helse hos barn.

– Hun er en forfatter som kjenner sitt publikum meget godt. Hun brenner for å bidra til bedre selvfølelse og livsglede blant unge mennesker, skriver forlaget i meldingen.

Powered by Labrador CMS