Kongsvinger kommune, rådhuset

Anbefaler innbyggerne fortsatt å holde seg mest mulig hjemme

Publisert Sist oppdatert

Rådmann Lars Andreas Uglem orienterte torsdag kommunestyret om koronasituasjonen i Kongsvinger. Tidligere torsdag kveld ble det kjent at en pasient på Kongsvinger sykehus er innlagt med den britiske mutasjonsvarianten av koronaviruset. For enkeltpasienter opplyses det ikke hvor vedkommende er bosatt, alder eller tilstand.

Kongsvinger kommune er inne i en periode med lavt smittetrykk.

— Vi følger situasjonen veldig nøye. Vi ser at det har vært kommuner i nærliggende regioner med muterte varianter. Hovedbudskapet er at vi fortsatt anbefaler innbyggerne i Kongsvinger å holde seg mest mulig hjemme og begrense antall nærkontakter, sier Uglem.

— Det er gjennomført en del lettelser i kommunene rundt Oslo i ring 1 og ring 2, knyttet opp mot Nordre Follo og det utbruddet som har vært i flere kommuner rundt knyttet til den muterte varianten. Vi har god dialog med Statsforvalteren, Folkehelseinstituttet og Ahus.

Alle gjeldende tiltak i Kongsvinger kommune finnes til enhver tid oppdatert på kommunens hjemmeside her. Kongsvinger kommune vil presisere at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Uglem opplyser om at det gjennomføres tre krisestabmøter i uken, hvor man følger med på situasjonen.

Kongsvinger kommune opplyste onsdag om at det er påvist to nye smittetilfeller. Begge tilfellene er nærkontakter av allerede smittede og har sittet i karantene i smittsom periode.

Oversikt smittede pr. dag siste uke:

  • Onsdag 17.02.2021: 2
  • Tirsdag 16.02.2021: 0
  • Mandag 15.02.2021: 0
  • Søndag 14.02.2021: 0
  • Lørdag: 13.02.2021: 0
  • Fredag 12.02.2021: 1
  • Torsdag 11.02.2021: 0
Powered by Labrador CMS