11 nye koronatilfeller i Kongsvinger

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune har foreløpig 11 nye positive prøvesvar på Covid-19 siden i går. Det opplyser de i en pressemelding onsdag ettermiddag.

De smittede følges opp etter nasjonale retningslinjer og smittesporing er iverksatt. De fleste smittede sitter allerede i karantene.

Den siste uken har mange skoleelever og lærere blitt testet.

— Vi ser gode resultatet etter testing av skoler, vi har enn så lenge kun mottatt negative tester (ikke smitte) av de 650 testene som er tatt på Kongsvinger ungdomsskole, men noen få testes på nytt i dag etter ugyldig test. Kommunen ser at de målrettede smitteverntiltakene i skole og barnehage fungerer godt. Smittesporing viser at smitten først og fremst oppstår i husstander og i sosiale sammenhenger etter skoletid.

Det er fortsatt høyt smittetrykk, slår kommunen fast i pressemeldingen. Totalt 67 personer har fått påvist koronasmitte siden søndag 22.11.2020.

Kommunen opplyser videre om status og nye tiltak:

Marikollen skole:

  • Gradvis gjenåpning av skolen har startet. Alle elever er forventelig tilbake på skolen mandag 07.12.2020

Vennersberg skole:

  • Alle elever og lærere testes torsdag 3.12. Alle elever i 3. trinn og noen enkeltelever er allerede testet. Hele 3. trinn og noen enkeltelever på skolen er i karantene. Det bes om at alle barn holder seg mest mulig hjemme.

Øvrebyen videregående skole

  • Førstetrinn ved Øvrebyen videregående skole er i karantene og testing er gjennomført.
  • Tilbakeføring av elever til skolen starter i morgen for 2. og 3. trinn.

  • Besøksstans ved Langelandhjemmet er opphevet.
  • En KAD-plass ved Roverudhjemmet er gjenåpnet.
Powered by Labrador CMS