Trafikkstasjonen er blitt oransje

Smitten sprer seg raskt, og Statens Vegvesen tar ingen sjanser.

Publisert Sist oppdatert

Trafikkstasjonen i Kongsvinger er i likhet med 26 andre av landets tilsvarende stasjoner nå gått over i oransje smittevernsnivå.

I følge Statens Vegvesen er årsaken at Kongsvinger har en umiddelbar nærhet til Oslo/Viken, og at det er om lag 40 prosent av de praktiske førerprøvene som gjennomføres i Kongsvinger som egentlig kommer fra Oslo/Viken.

Dermed har altså totalt 27 av landets trafikkstasjoner som tilbyr og gjennomfører praktiske førerprøver(oppkjøring) i førerkortklassene B/BE og traktor) fra tirsdag 10.11 et oransje smittevernsnivå.

Hovedgrunnen til disse tiltakene er at stadig flere områder i landet har økt spredning av Covid -19 viruset. I tillegg følger Statens vegvesen opp myndighetenes krav om økt smittevern. Varigheten vil i stor grad kunne variere fra område til område, avhengig av utvikling av smitten. Vegvesenet fastholder at nivå vil bli værende som nå inntil positiv endring skjer.

Om smittevernsnivåene:

Gult nivå – ordinære smittevernstiltak

 Godt renhold av kjøretøyer før og etter prøve.

 God håndhygiene.

 Det kan når kandidat forespør være med trafikklærer under førerprøven. Alle i kjøretøyet skal da bære munnbind om kravet til minimum en meters avstand ikke kan overholdes.

 Klargjøring og oppsummering tilpasses.

 Sensor kan benytte munnbind dersom vedkommende selv ønsker det, og kan ut fra en selvstendig vurdering kreve at kandidaten bruker munnbind. Relevant for slik vurdering er blant annet om kandidaten kommer fra et område som har høyere smittenivå.

Oransje nivå – utvidede smittevernstiltak

 Det er kun kandidat og sensor i kjøretøyet under førerprøven, og begge må benytte munnbind i kjøretøyet.

 Det anmodes om at det kun er kandidater fra lokalområder som får avlegge prøve. Det kan bli innført begrensning hvis situasjonen tilsier det.

 Ambulering av sensorer begrenses så langt det er mulig.

Powered by Labrador CMS