Pia Lena Bakli og Mari Søbye Østlid på bakrommet, før kveldens arrangement er i gang.

Pia (51) og Mari (25) forener krefter i byen: — Vi har mange av de samme kundene

En av de mest populære butikkene i Kongsvinger viser frem klær hos det som er en av byens best besøkte kafeer.

Publisert

Det er god stemning på bakrommet til Kafé Bohem i Øvrebyen denne onsdagskvelden.

Bare minutter gjenstår før Mari Søbye Østlid (25) og Pia Lena Bakli (51), daglig ledere i henholdsvis Kafé Bohem og Casa Blanca, skal ønske velkommen til vinkveld og motevisning.

— Samarbeidet ble til ved at Mari spurte meg om vi ikke kunne gjøre noe sammen. Vi har merket at vi har mange av de samme kundene her i byen, de bruker både Casa Blanca og Kafé Bohem. Når jeg er her på kafeen som gjest møter jeg på mange av mine kunder. Det er veldig koselig, sier Pia.

— Og jeg ser ofte at folk som kommer hit har på seg klær fra Casa Blanca, påpeker Mari.

Tidligere i sommer inviterte de inn til bobler og motevisning. Mari forteller at de har satt ned antall gjester til kveldens arrangement.

— Forrige arrangement hadde vi 60 personer, og i kveld har vi 40 plasser. Det er god avstand mellom bord og de som sitter ved bordene.

— Ser dere for dere å samarbeide mer fremover?

— Jeg vil gjerne det, sier Pia.

— Jeg også, istemmer Mari.

Kvalitetsbevisste Kongsvinger

Inne er stemningen lun, en kontrast til det kjølige regnet utenfor kafeens rosa vegger. Passende nok er det yttertøy som står for tur først, under kveldens motevisning.

Modellene er ikledd både dunjakker og trenchcoater fra Casa Blanca. Pia forteller hvilke merker modellen bærer, og hvordan de har stylet antrekkene i kveld. Men hun serverer også motehistorier.

Blant annet kan hun fortelle at hun har ført det norske merket Holzweiler siden de startet med ullskjerf på rull, som de solgte metervis til kundene.

I dag selger merket, som er kjent for sin kleshengerlogo, mer klær enn skjerf. Holzweiler er ett av Norges fremste klesmerker, og høster stadig internasjonal oppmerksomhet.

En jentegjeng som har tatt turen i kveld, lar seg imponere over det faktum at Pia har ført Holzweiler i mange år.

Godt fornøyde med kveldens motevisning og atmosfæren på Kafé Bohem.

— Det viser hvor dyktig Pia er i jobben sin. Ikke minst serverer hun gode stylingtips her i kveld, og det er så bra at hun satser på norske merker, sier Linn Snare.

— Det er positivt at det skjer noe her i byen, så må vi stille opp når det faktisk skjer noe, påpeker Marie Noer.

Det skåles videre i kafeen. Klær, sko, vesker og tilbehør - selv munnbind som kan vaskes - vises frem på catwalken til lyden av loungemusikk. Emil Andreas Engh, Kafé Bohems Sommelier, presenterer vin inspirert av høsten: to røde og to hvite står på kveldens meny.

Pia forteller i mikrofonen hvordan hun oppdaget et av de nyeste merkene hun har tatt inn i butikken.

— Jeg var på hotell i Oslo, og hele Amerikalinjen i Oslo duftet av Sprekenhus. Kan jeg føre produkter fra et luksushotell i Oslo til Kongsvinger, tenkte jeg. Ja, det kan jeg!

Powered by Labrador CMS