Det blir NM i Byparken til sommeren.

Snart kommer et NM utenom det vanlige til Byparken

Strikking forbindes kanskje ikke som noe man konkurrerer i, men snart kan strikkeglade folk måle krefter i Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med World Wide International Knit In Public Day skal det også arrangeres NM i gåstrikking i Kongsvinger.

Verdensdagen for å strikke i offentligheten ble opprettet tilbake i 2005. Dette kommer til å foregå 12. juni med oppmøte i Byparken, som er datoen for denne verdensdagen.

Det er foreløpig sju som har meldt på Facebook-arrangementet at de skal komme, og ytterligere 33 har trykket på interessert-knappen.

I denne kuriøse sporten skal man på ti minutter gå 500 meter. Den som har strikket flest feilfrie omganger blir lokal vinner, og går dermed videre til landsfinalen. Videre blir den i landet som har strikket flest feilfrie omganger norsk mester i gåstrikking.

En av medarrangørene i Kongsvinger er Aud Marie Bryn, som gleder seg til første NM i gåstrikk i byen.

Så langt er det to som har betalt for deltakelsen, men Bryn tror på at flere har meldt seg på i det fristen går ut 10. mai.

– Det er mange som har begynt å strikke under korona, og dette er også en del av en verdensomspennende dag. Så er det vel mange som er litt sulteforet på sosial kontakt, sier hun.

Kongsvinger blir et av ca. 30 steder i landet hvor dette vil bli arrangert.

Flere profilerte menn i Kongsvinger vil utfordret til å stille, forteller også Bryn. I mangel på menn på et slikt arrangement, oppfordrer hun også andre menn til å melde seg på. Så gjenstår det å se hvem som dukker opp med strikkepinner på arrangementet.

Powered by Labrador CMS