Staben kunne fornøyd ønske velkommen inn til nye lokaler mandag. Her med Eivor Skarnes (t.v.), Tom Ola Skarnes, Geir Husebye, Marte Teksum Aasen, John Solem, Elisabeth Olsberg og Anna Larsen. Ikke tilstede: Evy Ødegård og Uno Granstrøm.

Åpnet året i nye lokaler

Skovly avdeling Kongsvinger begynte like så greit den første arbeidsdagen dette året i nye lokaler. Her skal det bli bedre butikkdrift.

Publisert Sist oppdatert

Skovly er fra før en velkjent aktør i byen, men nå er de blitt langt synligere i bybildet. De nye lokalene langs Østre Solørveg er vegg-i-vegg med Maxbo og et lite steinkast unna Felleskjøpet på andre siden av innkjørselen. Tidligere har Skovly vært lokalisert på Rasta.

Den første dagen forretningene begynner for året er alltid ekstra god hva trafikk angår, vedkjenner daglig leder Geir Huseby. Akkurat i år er det likevel noe litt ekstra ved å begynne med blanke ark igjen.

Startskuddet gikk dessuten ekstra tidlig i år, og slik skal det fortsette.

– Dette er veldig moro. Trafikken har vært god helt siden vi begynte i 7-tiden i dag tidlig. Vi har brukt å åpne klokka åtte, men nå holder vi det gående fra 7 til 16 i stedet. Forhåpentligvis kan det være til hjelp for dem som begynner på jobb tidlig om morgenen, sier daglig leder Husebye.

Mer synlige

Grossisten står for levering av mye forskjellig, som kontorrekvisita, renholdsartikler og arbeidsklær. Skovly vil fortsatt ha sin største vekt av kunder i bedriftsmarkedet, men ved å bli mer synlig langs veien vil de også nå ut til flere private kunder.

– Er det et nyttårsforsett å utjevne forskjellen på bedrift- og privatkunder?

Langs veien på Østre Solørveg er Skovly nå på plass.

– Noe av det vi håper med dette er at ikke bare flere privatkunder, men også bedrifter vil oppdage oss, og finne det enklere å svinge innom oss. Vi er i større grad blitt endel av gjennomgangstrafikken. Forhåpentligvis kan vi, Maxbo og Felleskjøpet også dra nytte av de kundene vi har fra før, slik at vi alle får noen nye kunder.

– Selv om for eksempel også Felleskjøpet selger varme klær, er dere ikke konkurrenter?

– Nei, jeg føler det i hvert fall ikke slik. Men litt konkurranse er bare sunt og moro, mener Husebye.

Stabilt 2020

Skovly har for nå lagt forholdene klare for et godt 2021.

I tillegg til å bli mer synlig, er den andre sentrale årsaken til flyttingen at Skovly nå holder til i lokaler som er mer tilpasset butikk.

– Vi har brukt å være et engroslager. Vi er fremdeles en engrosbedrift, men nå er vi mer tilpasset butikkdrift, sier Husebye.

Hva gjelder fjorårets forretninger, ser ikke Husebye heller tilbake på det som et spesielt kritisk år.

– I 2020 klarte vi oss tilnærmet som normalt. Det har nok med å gjøre at vi har såpass mange næringsgrupper å selge til. Hvis det for eksempel stopper opp i skole og barnehage, så har vi likevel anlegg og vei som fortsatt går så det suser. Så var jo antibac og masker en stor hit i fjor, oppsummerer Husebye.

Powered by Labrador CMS