Det blir heller ingen ishockeykamper i Kongshallen denne uka.
Det blir heller ingen ishockeykamper i Kongshallen denne uka.

Treninger kan gå som normalt

Kongsvinger kommune har stoppet alle kamper og konkurransevirksomhet innenfor breddeidrett, men sier foreløpig ikke nei til trening.

Publisert Sist oppdatert

— Det er korrekt at treninger kan gå som normalt – det er imidlertid viktig at alle følger veilederne for smitteverntiltak og at utøvere holder seg hjemme ved symptomer. Vi er kjent med at enkelte idretter selv har bestemt seg for å ta en midlertidig pause fra trening, sier Cathrine Pedersen, kommunalsjef helse og mestring i Kongsvinger kommune.

Det er ikke mye annet enn breddeidrett som står på kjøreplanen i Kongsvinger denne uka og kommende helg.

En av de få kampene som skulle vært spilt innenfor eliteidrett, er KIL Ishockeys oppgjør mot Lillehammer/NTG.

Pedersen har sjekket denne spesifikke kampen med kommunikasjonsavdelingen i Norges ishockeyforbund, og der er nå U18 elite definert som breddeidrett.

— KIL Ishockey må derfor følge den lokale forskriften om stans i kamper og konkurransevirksomhet, konstaterer kommunalsjefen.

Vedtaket som ble gjort etter et stort antall økende smittetilfeller tirsdag, er at alle kamper og konkurransevirksomhet for barn, ungdom og voksne stoppes fram til 6. desember. Det kan også bli aktuelt å stanse all breddeidrett hvis smittesituasjonen forverrer seg.

Powered by Labrador CMS