Kommunen fant 11 boligtomter

Kongsvinger kommune har fått kritikk for at det for tiden ikke finnes tomter for privat boligtomter. Den kritikken synes det som har satt litt fart i administrasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Til onsdagens møte i Formannskapet stilte i alle fall administrasjonen opp og orienterte opp at den nå har funnet kommunale områder der det raskt vil kunne selges 11 nye boligtomter.

Ordfører Margrethe Haarr (Sp) innrømmet for en tid tilbake i et intervju med Mitt Kongsvinger at kommunen opplever et vakuum i reguleringen av boligtomter for tiden. Uten at det ble sagt i Formannskapet onsdag, var det kanskje derfor ikke tilfeldig at Even Skaaseth Enger fra administrasjonen dukket opp og orienterte politikerne om at kommunen nå har sett etter muligheter for nye tomter.

Enger kunne derfor synliggjøre muligheter for tomtesalg fra kommunal grunn for i alt 11 nye boliger i sin orientering. Kommunen har to områder på Roverud med henholdsvis 5 og 4 tomter som relativt enkelt vil kunne frigjøres for salg.

I tillegg kunne administrasjonen vise til 2 tomter på Mellom Rastad, som også ligger innenfor eksisterende reguleringsplan og vil raskt kunne frigjøres for salg.

Fra før er kommunen involvert i et nytt boligområde i Puttara, der det en god stund har vært jobbet med et felles boligprosjekt sammen med flere grunneiere. Dette prosjektet har etter det Mitt Kongsvinger erfarer, fått noen utfordringer som har ført til at prosjektet foreløpig har stoppet opp i uenighet partene imellom.

Også den utbyggingen sto på Formannskapets orienteringsliste onsdag, men den uenigheten skal offentligheten tydeligvis foreløpig ikke få innsyn i. Den utbyggingen ville politikerne tydeligvis diskutere bak lukkede dører, og hadde funnet grunnlaget til at den saken skulle undras offentlighet. Dermed ble videomøtet stengt for allmenheten.

Powered by Labrador CMS