Jan Christian Vestre leder møbelfabrikken Vestre.
Jan Christian Vestre leder møbelfabrikken Vestre.

— Han er en stor inspirator

Aldri hørt om Jan Christian Vestre? Da bør du logge deg på Biotown Kongsvinger torsdag senest kl 09.30.

Publisert Sist oppdatert

— Det er veldig mye som skjer i trebransjen om dagen, og vi har virkelig fått med oss et sett av spennende og engasjerte foredragsholdere, sier Kjersti Wangen, daglig leder i Klosser Innovasjon Kongsvinger.

Selve konferansen går denne gang i første rekke som en direkte overført sending på internett, det som i de fleste sammenhenger kalles webinar. Det innebærer at alle som vil, kan delta. Kun et 30-talls personer vil få anledning til å være fysisk til stede på Høgskolesenteret i Kongsvinger.

Onsdag ettermiddag melder Klosser Innovasjon Kongsvinger at det er over 100 personer som har meldt seg på til den digitale konferansen.

DELTA HER: Påmelding hos Klosser Kongsvinger (frist 19.11 kl 08.30)

Men deltagerne må være med fra start torsdag morgen. Arrangøren kaster nemlig dagens store trekkplaster på scenen ganske umiddelbart etter en kort innledning.

— Jan Christian Vestre er en internasjonal foredragsholder, han har en helt egen verdi i sitt budskap, og er en stor inspirator, konstaterer Kjersti Wangen.

Vestre er mannen som leder bedriften Vestre, som igjen skal bygge The Plus – verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnormoen. Han er kjent for sin energi og tilstedeværelse, blandet sammen med visjoner og kunnskap. Kort sagt vil de 20 minuttene han har fått til rådighet garantert gå ganske raskt.

Håpet for Biotown Kongsvinger er fortsatt at dette årlige arrangementet skal fungere som både inspirasjon og motivasjon.

— Dette er et kortere og mer komprimert program enn vi har hatt tidligere, men målgruppen er den samme. Vi håper å være til nytte for dem som enten driver med tre i en eller annen form, som er interessert i eller har ambisjoner på vegne av treet, både lokalt og nasjonalt. Det kan like gjerne være en skogeier som en foredler av trevirke i en eller annen form, forklarer hun.

Utgangspunktet for Biotown-konferansene, som foregår på tre ulike steder i Innlandet denne høsten, er fortsatt å vise at trær er denne regionens store ressurs.

— Treet er både miljøvennlig og ikke minst tilgjengelig. Vi har det over alt rundt oss. Det du kan lage av olje, kan du lage av tre. Vi må bare bli klar over enda flere av mulighetene, derfor er det fortsatt viktig med konferanser som gir inspirasjon. Selvsagt skulle vi gjerne ha vært fysisk samlet, men slik blir det ikke denne gang, konstaterer Kjersti Wangen i Klosser Innovasjon Kongsvinger.

DELTA HER: Påmelding hos Klosser Kongsvinger (frist 19.11 kl 08.30)

Tidsplan for Biotown Kongsvinger – «Skogen inn i fremtiden»

09.30 - 09.40

Velkommen: Klosser Innovasjon ved daglig leder i Kongsvinger, Kjersti Wangen, og ordfører i Kongsvinger kommune, Margrethe Haarr.

09.40 - 10.00

Verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk bygges på Magnor: Vestre AS ved administrerende direktør Jan Christian Vestre.

10.00 - 10.20

En bærekraftig skognæring – mulige veivalg: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ved professor Anders Qvale Nyrud.

10.20 - 10.40

Verdiskaping gjennom sirkulær bruk av returtre: Forestia ved administrerende direktør Terje Sagbakken.

10.40 - 10.50

Innspillrunde fra salen.

10.50 - 11.00

PAUSE

11.00 - 11.20

Industrialisering av bygging i tre: Trefokus ved daglig leder Aasmund Bunkholt.

11.20 - 11.40

Hvem sitter på nøkkelen til skogressursene? Norskog ved næringspolitisk sjef Benthe E. Løvenskiold.

11.40 - 12.00

Muligheter for å forbedre kvalitet- og miljøegenskapene fra stubbe til bygg: Norsk Treteknisk institutt ved administrerende direktør Audun Øvrum.

12.00 - 12.20

Ekspertutvalget «Norge mot 2025 – effekter for primærnæringene»: Jon Gunnar Pedersen, leder av Regjeringens utvalg om tiltak for å styrke næringslivet i etterkant av Covid 19-pandemien.

12.20 - 12.30

Innspillrunde fra salen.

12.30 - 12.35

Avslutning: Klosser Innovasjon ved administrerende direktør Frank Larsen.

Konferansier er Hanne Taalesen.

Powered by Labrador CMS