Bildekarusell:

Tommy Sagmoen er kokk i Puttara FUS Barnehage i Kongsvinger. Hans kokkekunster bidro til barnehagens 4. plass i den nasjonale konkurransen «Årets Matgledebedrift». Foto: Puttara FUS Barnehage
Mye av jobben gjøres ute på feltet, her har kokken med seg barn ut til en gård for å hente poteter. FOTO: PUTTARA FUS BARNEHAGE
I løpet av høsten har Tommy hatt besøk av fagjurymedlemmene Ørjan Johannessen og Pål Jetmundsen. FOTO: PUTTARA FUS BARNEHAGE
Blå Kongo - en type potet som ikke brukes av så mange, men som kokken Tommy Sagmoen serverte fagjuryen da de var på besøk. FOTO: PUTTARA FUS BARNEHAGE
Eksempel på basisvarer hentet fra åkeren sammen med barna. FOTO: PUTTARA FUS BARNEHAGE

Kokken Tommy tok barnehagen til 4. plass

Kokken Tommy Sagmoen sendte Puttara FUS Barnehage helt opp i norgestoppen, men han måtte se seg slått av sin gamle arbeidsgiver – Skaslien Gjestgiveri.

Publisert Sist oppdatert

Dette var i utgangspunktet rått parti. På den ene siden av konkurransebenken sto kjøkkenpersonalet ved Beitostølen Helsesportsenter, Skaslien Gjestgiveri og Britannia Hotel. På den andre siden Tommy Sagmoen – kokken til Puttara FUS Barnehage i Kongsvinger.

— Vi er rett og slett superfornøyde. Kokken vår skal ha all ære for det vi har oppnådd i denne konkurransen – og selvsagt ellers i hverdagen vår, sier Hege Bakke Andresen, daglig leder i barnehagen.

Serverer magi på kjøkkenet

Konkurransen der Kongsvinger-barnehagen deltok, var ingen ringere enn «Årets Matgledebedrift» i regi av Tine Partner – den profesjonelle delen av meierigiganten. Etter en lang høst med utvelgelse av kandidater til finaleheatet, falt avgjørelsen torsdag ettermiddag.

Underveis hadde barnehagen besøk av fagjurymedlemmene Ørjan Johannessen og Pål Jetmundsen, der kokken Tommy fikk anledning til å overbevise med sine magiske matkunster på kjøkkenet. Han serverte ovnsbakt torsk med potetmos av blå Kongo, akkompagnert av grønnsaker, smørsaus og utmerket krondill.

PUTTARA FUS BARNEHAGE

  • Åpnet i 2011.
  • Unik beliggenhet nær både skog og byens fasiliteter.
  • 16 mål barnehagetomt, med spesialtilpassede områder for ulike aldersgrupper.
  • Inngjerdet skogsområde med egen grillhytte på 25 m2.
  • Barnehagebygget er tilrettelagt for lek og utvikling, og rommer blant annet to gymsaler, klatrevegg, vannlekerom, to store kjøkken og et fullt innredet sanserom.

(Kilde: Puttara FUS Barnehage/Facebook)

Mye læring i matlaging

— Tommy er utrolig dyktig og flink. Han er hele fundamentet i vårt matprogram «Fra jord til bord», der barna er med hele veien i prosessen med å skaffe og tilberede mat. Hans metoder og oppfinnsomhet har lært både oss ansatte og barna mye mer om mat. Her lages all mat fra bunnen, med rene og lokale produkter, forklarer Hege Bakke Andresen.

Etter den svært oppmuntrende 4. plassen i konkurransen røper hun at det kommer til å bli en liten feiring i barnehagen, uten at det er helt klart når og hvordan.

— Vi meldte oss på, fikk masse oppmerksomhet og er kjempestolte over resultatet. Klart vi må feire, sier hun, og er nok en gang virkelig imponert over å nå så høyt i en så prestisjefylt konkurranse.

Sterk konkurranse - sterk plassering

«Årets Matgledebedrift» ble avholdt for 13. gang. 1. plassen gikk til Beitostølen Helsesenter, 2. plass til Skaslien Gjestgiveri og 3. plass til Britannia Hotel.

Puttara FUS Barnehage delte 4. plassen med Granly Stiftelse (Kapp) og Løkentunet sykehjem (Askim).

Juryen har bestått av gullvinneren fra Bocuse d’Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, sjef for Tine Kjøkken Proff, Kenneth Myklebust, kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen, og konkurranseansvarlig Brita Unnerud.

Powered by Labrador CMS