Tore Thorstensen mottok Byggenæringens Ærespris 2020.

Ærespris til Thorstensen

Det var en rørt Tore Thorstensen som mottok Byggenæringens Ærespris for 2020.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er overrasket og veldig rørt. Det er en stor ære å få denne prisen som tidligere har gått til tre virkelige høvdinger i bygg- og anleggsbransjen, sier Thorstensen, som med æresprisen er i et celebert selskap sammen med Kjetil Trædal Thorsen (2019), Olav Thon (2018) og Martin Mæland (2017).

Nærmest alt Tore Thorstensen har tatt i de siste tiårene er blitt til gull, og finansmagasinet Kapital har for lengts døpt han Goldfinger. Han har jobbet aktivt som styreleder i en rekke selskaper, og i bedriftene har han lagt til rette for at lederne blir med videre og får eierandeler i de nye selskapene, heter det i en pressemelding.

Her kan blant annet nevnes hans strategiske utvikling og ledelse av:

  • AF Gruppen, hvor han var i styret i 8 år, og styreleder i 6 av disse. Han hadde en betydelig påvirkning på selskapets ekspansjonsstrategi. Selskapet vokste i hans periode fra 6 til 12 milliarder i omsetning.
  • Entreprenørselskapet ØM Fjeld, som er en ledende byggentreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet.
  • Gunnar Holth Grusforretning, Norges største produsent av grus og pukk.
  • Nordic Concrete Group, Norges største produsent av ferdigbetong
  • KB Gruppen
  • Contiga, en ledende leverandør av komplette bæresystemer i stål og betong til bygg
  • Samt veksten i flere andre suksessrike bedrifter under hans styreledelse.

Prisen deles ut av styret i Bygg Reis Deg AS og går til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Thorstensen er utdannet til Siviløkonom på Norges Handelshøyskole i Bergen, og juryen kan trygt si at det har blitt en dyktig handelsmann av Thorstensen.

Etter 18 år i Dyno Industrier hvor han avsluttet som Executive Vice President i 1993 gikk turen videre til Plantasjen og et sterkt eiermiljø innen bygg og anlegg på Kongsvinger. Dette ble innledningen på en ekspansiv periode med investeringer og eiendomsutvikling.

Æresprisvinneren satte stor pris på den oppmerksomheten han fikk under arrangementet. På spørsmål om hvorfor han tror prisen har gått til ham, svarer Thorstensen:

– Vi har vært annerledeskonsernet fra Kongsvinger. Vi har tenkt annerledes når det gjelder eierskap og prosjektledelse. Når det gjelder desentralisert styring har vi hatt allergi mot store hovedkontor. Vi har gitt en dimensjon til bransjen som har medført at andre har sett at vår måte å drive på har gitt bedre resultater enn de tradisjonelle metodene med sentraliserte organisasjoner.

Styret i Bygg Reis Deg ønsker med årets ærespris å sette fokus på den svært viktige rollen eiere og styret har for utviklingen av byggenæringen.

– Vinneren er en sterk og visjonær strateg. En ambisiøs leder som med stor investeringsvilje har bidratt til en viktig og stor konsolidering av byggevareprodusenter- og entreprenører i Norge, sier styreleder Trond Hagerud, også han fra Kongsvinger, og administrerende direktør i Mapei.

Powered by Labrador CMS