I dag kunne Sara Nilsson tilby kanelboller og skolebrød. Om ikke mange dagene utvides sortimentet

Det lukter nybakt i Øvrebyen igjen

Lørdag tjuvstartet Mari og teamet hennes gjenåpninga med salg av kanelboller og skolebrød gjennom vinduet, og snart blir Bakeriet i Øvrebyen permanent åpnet igjen.

Publisert

Bakeriet i Øvrebyen åpnet dørene i september og ble en umiddelbar suksess. Pågangen var så stor at innehaver Mari Søbye Østlid skjønte at hun måtte utvide både lokaler og staben for å holde tritt med etterspørselen.

— Vi bakte nesten hele natta og likevel var vi utsolgte lenge før stengetid. I lengden kunne vi ikke holde på slik - vi måtte utvide kapasiteten, forteller hun.

Nå er de snart klare med utvidelsen. Bak disken sto Frida Nilsson som har jobbet lenge hos Kafé Bohem rett over veien, mens de to bakerne Patrick Smestad og Silje Simonsen viste seg fram for første gang lørdag formiddag.

Mari er veldig godt fornøyd med å ha fått ansatt de to:

— Både Patrick og Silje har en kjempeerfaring etter å ha jobbet for Ivar the Cakemaker på Flisa. Han har gitt dem veldig gode attester. Både de og resten av oss gleder oss veldig til å komme igang igjen. I utgangspunktet skulle vi holde åpent i dag på grunn av julemarkedet i Øvrebyen, og selv om det ble avlyst bestemte vi oss for å ha åpent likevel. Med salg gjennom vinduet er ikke smittevernet noe problemet, fortsetter Mari.

Baker Patrick Smestad i aksjon med skolebrød som er klare for dekorering. Han og Silje Simonsen er klare for å gi Kongsvinger rykende ferske bakevarer.

Gjenåpningen kommer til å skje litt pø om pø. Allerede til uka kommer det til å bli produksjon og salg av boller og rundstykker mens det drøyer litt lenger før brødbaking kommer i gang.

— Vi venter på å få en ny bakerovn og en større eltemaskin. Med det på plass blir det brød igjen også - trolig rett før jul!

Powered by Labrador CMS