Styret i Austmarka samfunnshus kunne ønske de mange fremmøtte velkommen til samfunnshuset igjen.
Styret i Austmarka samfunnshus kunne ønske de mange fremmøtte velkommen til samfunnshuset igjen.

Bygdefolket strømmet til det nye samfunnshuset

Det har gått fire måneder siden styret i samfunnshuset på Austmarka måtte henvende seg til bygdas befolkning om hjelp til å berge samfunnshuset.

Publisert

En omfattende vannskade, og med en forsikring som ikke dekket hele millionkostnaden det ville koste å sette huset i stand igjen, spøkte det for storstuas framtid. Men bygdefolket og venner av samfunnshuset ville det annerledes, i løpet av få uker strømmet det inn nok penger til å sette i gang restaureringen, og mere til.

Fredag kveld kunne bygdefolket med selvsyn se på alt arbeidet som er gjennomført de siste månedene.

Klokka 18 fredag kveld åpnet styret i Austmarka samfunnshus opp dørene for alle som ville se på arbeidet som er utført de siste månedene. Og mange møtte opp, i underkant av 100 personer fylte opp storstua for å feire at fremtiden til samfunnshuset nå ser veldig lys ut.

God stemning

Fra scenen på samfunnshuset kunne styret ønske de mange besøkende velkommen. Styremedlem Kine Johnsrud sa i sin tale at hun nå håpet at den gode stemningen som alltid hadde vært på samfunnshuset, nå vil komme tilbake etter noen tøffe måneder.

Styreleder Jarl Ramtjernåsen passet på å takke alle fremmøtte for den gavmildheten og støtten samfunnshuset har fått i denne prosessen. Salen svarte med lang og varm applaus og tilrop om godt utført arbeid.

Selv om det så mørkt ut i mai, så forteller han at styret alltid har hatt trua på at dette skulle kunne ordnes.

– Gavmildheten vi er møtt med er helt enorm, fra vi gikk ut til bygdefolket med spørsmål om hjelp så tok det helt av, og i løpet av få uker hadde vi de pengene vi trengte for å kunne sette i gang arbeidet, forteller han.

Og pengene har fortsatt å strømme inn, hittil har samfunnshuset fått over 500.000 kroner i gaver fra lag, foreninger, en Spleis-innsamling, og fra privatpersoner både i og utenfor bygda.

Det er et omfattende arbeid som er gjennomført de siste månedene. Alt av gulv i første etasje måtte brytes opp og legges nytt, det elektriske anlegget og røropplegget er byttet ut, og kjøkkenet er ombygd og utbygg, forteller styreleder Jarl Ramtjernåsen.

Oppgradert kjeller

Videre så er alle rom i kjelleren oppgradert, og planen er nå å lage et spillrom der nede for barne- og ungdomsklubben.

– Det har vært mye egeninnsats fra styret og venner av styret de siste månedene fortsetter han. Folk har spurt om å få hjelpe til og vi har hatt faste dugnadsdager hver eneste uke de siste månedene. De siste ukene har det blitt jobbet mye for å få alt i stand til denne dagen, fortsetter den stolte styrelederen. Styremedlem Karl Eivind Analius-Holm sier at han kommer til å savne de ukentlige dugnadskveldene på samfunnshuset.

Styret i Austmarka samfunnshus kunne fredag kveld vise frem samfunnshuset etter flere måneders restaurering. Fra venstre Kine Johnsrud, Anita Nordby, Janine Nordby, Karl Eivind Analius-Holm, Jarl Ramtjernåsen og Hans Aksel Lønhøiden
Styret i Austmarka samfunnshus kunne fredag kveld vise frem samfunnshuset etter flere måneders restaurering. Fra venstre Kine Johnsrud, Anita Nordby, Janine Nordby, Karl Eivind Analius-Holm, Jarl Ramtjernåsen og Hans Aksel Lønhøiden

— At så mange kommer for å se på det ferdige arbeidet er kjemperørende, forteller Jarl Ramtjernåsen til slutt.

Lise Mette Bekkengen i Austmarka utvikling sier til avisa at det er utrolig viktig at Austmarkas storstue er reddet. Videre forteller hun at hun er rørt og stolt over den dugnadsånden og givergleden som er i bygda, det viser at vi står sammen for å redde det som er viktig for oss. – Jeg syns også at det er spesielt at andre utleiehus gir penger for å redde samfunnshuset. Det vitner om et utrolig samhold og å ville hverandre det beste. Videre ønsker hun å fremheve det arbeidet styret har gjort, de har lagt ned mange timer på huset.

Allerede lørdag kveld blir det liv og røre igjen på samfunnshuset, da kommer nemlig Teater i Glåmdal til samfunnshuset med sin revy Pukheim i 100.

Powered by Labrador CMS