Åpner bibliotektilbud på Austmarka

Publisert

Det var et enstemmig formannskap som onsdag vedtok etablering av bibliotektilbud på Austmarka fra 01.04.2021 med betjent åpningstid en dag i uka, innenfor en økonomisk ramme på 268.000 kroner.

— Høyre støtter rådmannens innstilling i saken, og er glade for at vi nå kommer et steg videre med å få et bibliotektilbud som også lokalbefolkningen på Austmarka kan benytte seg av, sier varaordfører Eli Wathne (H).

Watne fremmet også et tilleggsforslag om å søke støtte til tilskudd til utvikling av skolebibliotek hos Utdanningsdirektoratet med søknadsfrist 17. mars 2021. Også dette ble enstemmig vedtatt.

— Om rådmannen ønsker å legge inn de andre skolebibliotekene i søknaden, er det bare positivt. Jeg synes det er greit at vi benytter de tilskuddsordningene som kan passe, og at vi kan få til en finansiering derfra.

Bibliotektilbudet på Austmarka utvikles i dialog med Austmarka barne- og ungdomsskole, Austmarka utvikling, Austbo og Austmarka barnehage. Det er foretatt møte med rektor ved Austmarka barne- og ungdomsskole og leder av Austmarka Utvikling for å finne et egnet lokale for bibliotektilbudet. Valget har falt på dagens skolebibliotek.

Powered by Labrador CMS