I Brugata samler det seg mye slaps og vann, i morgentimene var det ikke spesielt gunstig å bruke fortauet her. Store deler av sentrum har generelt mye vann og man bør derfor være oppmerksom på hvor man ferdes.

Det brøytes og ryddes til den store gullmedaljen

Snøen i natt falt over det tynne laget av snø og slaps som lå rundt oss fra før. Noen steder er det blitt mer hvitt, andre har bare fått det enda mer bløtt.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune har alt tilgjengelig mannskap ute for å rydde veier, fortau og parkeringsplasser denne mandagen.

Det vil ta noe tid før man har rukket over alt.

Leserbilde fra Varaldskogen rundt kl 08.30 mandag. Ikke alle veier får nødvendig vedlikehold samtidig, og Kongsvinger kommune innrømmer i sine generelle retningslinjer at de har en prioritert rekkefølge. Hovedveiene tas først.

De generelle retningslinjene for vintervedlikehold er slik, i følge hjemmesiden til Kongsvinger kommune:

Med vintervedlikehold menes brøyting, snørydding og strøing.

Trafikksikkerheten er det viktigste for kommunen og for innbyggerne, og vi har derfor en prioritering av rekkefølge på brøytingen.

  1. Hovedveger, skoleveger, gang- og sykkelveger og fortau blir brøytet først. Sentrale parkeringsplasser blir brøytet samtidig eller etter tilhørende gate.
  2. Boliggatene. Vi har som mål å brøyte kommunale hovedveger og viktige gang- og sykkelveger, fortau og skoleveger raskest mulig etter snøfall. Våre veger skal være tilstrekkelig strødd slik at normalt vinterutrustede biler kommer frem. Våre gang- og sykkelveger og fortau skal strøs ved behov.

Kommunen starter brøyting av våre veger når det kommer mer enn 7,5 cm snø.

Store deler av Kongsvinger var perfekt brøytet både på fortau og vei allerede før kl 08 mandag.

SLIK BLIR VÆRET:

Her er værvarslet for resten av mandagen - det blir enda våtere!

Powered by Labrador CMS