Kommunen jobber nå med å kartlegge hvem de syv personene som fikk saltvann i stedet for vaksine er, ved hjelp av blodprøver.

Fikk saltvanninjeksjon i stedet for vaksine

Syv av de som ble vaksinert i Holthallen torsdag har fått saltvanninjeksjon i stedet for vaksine. Kongsvinger kommune jobber nå med å kartlegge hvem disse er.

Publisert Sist oppdatert

— En rutinesvikt har medført at syv av de 147 som ble vaksinert i Holthallen mellom kl. 12.00 og kl. 13.30 torsdag 17. juni har fått saltvanninjeksjon i stedet for vaksine.

Det melder Kongsvinger kommune på Facebook fredag.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med kommunen, som sier at det kommer mer informasjon om hendelsen i en pressemelding klokken 14. Mitt Kongsvinger følger saken.

Har du tips i denne saken? Kontakt tips@mittkongsvinger.no eller ring journalist Benedicte på 95774419.

Kommunen skriver videre at samtlige som fikk vaksine i dette tidsrommet vil bli kontaktet av vaksineteamet.

— Ved hjelp av blodprøver og individuell vurdering vil teamet avdekke hvem disse syv er. Avviket er alvorlig, og Kongsvinger kommune beklager sterkt at dette har skjedd. Konsekvensen er at syv personer får forsinket vaksineringen.

Disse vil få tilbud om ny vaksinering så snart kommunen får avklart hvem det er snakk om. Kommunen har informert FHI om hendelsen. Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med FHI. Overlege Sara Viksmoen Watle sier at de har tett kontakt med kommunen.

— Slike hendelser kan skje og er beklagelig, men heldigvis er det sjeldent dette skjer. Kommunen vil nå se over rutinene sine og har en god plan for hvordan de skal vurdere behovet for videre vaksinasjon. De som potensielt kan ha fått for liten eller ingen vaksinedose vil få tilbud om en ny dose for å sikre at de får god beskyttelse mot covid-19.

Powered by Labrador CMS