Tom Cato Vangen (t.h.) blir merkeansvarlig for Toyota i Sulland Gruppen, og Even Bjørkli er konstituert som ny daglig leder i Toyota Sulland Kongsvinger.

Blir ny Toyota-sjef i Sulland

Tom Cato Vangen slutter som daglig leder for Toyota Sulland på Kongsvinger for å konsentrere seg fullt ut om å være merkesjef for Toyota i Sulland-konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at Toyota-forhandleren i Kongsvinger er på jakt etter en ny daglig leder. Inntil ny daglig leder er på plass vil Even Bjørkli fungere som konstituert daglig leder.

– De tre siste årene har jeg kombinert rollene som daglig leder og merkesjef. Etter at Sulland nylig kjøpte Toyota Ramstad Bil AS i Askim og Mysen ble det bestemt at jeg nå bare skal ha den ene rollen som merkesjef, sier Tom Cato Vangen til Mitt Kongsvinger.

I praksis blir han nå ansvarlig for merkevaren Toyota i Sulland-konsernet. Fra før sitter han i styret til alle Toyota-forhandlerne i Sulland Gruppen. Arbeidsplassen vil fortsatt være i Kongsvinger, selv om han bytter kontor.

SULLAND GRUPPEN

Sulland Gruppen er Norges største privateide bilkonsern bestående av 30 aksjeselskaper med over 1000 ansatte. Virksomheten er i hovedsak konsentrert rundt bilbransjen med 32 bilhus som representerer 10 forskjellige bilmerker: Audi, BMW, Ford, Hyundai, Mazda, Mini_, Mitsubishi, Škoda, Toyota og Volkswagen.

De selger Toyota i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Kongsvinger, Mysen og Askim.

– Hva konkret blir dine arbeidsoppgaver?

– Jeg skal være bindeledd mellom Sulland Gruppen og importøren. Mellom styremøtene skal jeg følge opp daglig leder ved de forskjellige Toyota-forhandlerne i Sulland.

– Som en slags coach?

– Det var et fint ord, men du kan godt beskrive det sånn, sier han.

Han regner med at det blir en del reisevirksomhet, i tillegg til digitale møter.

– Det viktigste på kort sikt blir å integrere Toyota Ramstad BIL AS inn i konsernet og lære dem systemer og rutiner vi jobber etter, forteller Tom Cato, som for øvrig er medeier i Toyota Sulland Kongsvinger, som har 36 ansatte.

42-åringen kan overlate daglig leder-stolen i visshet om at det er en forretning som går bra.

– Da koronaen traff oss i mars var jeg seriøst bekymret for hvor stor denne butikken ville være ved slutten av året. Det var noen uker hvor jeg var fryktelig usikker. Vi fryste alle bonuser, men de ansatte sto på som aldri før. Nå viser det seg at 2020 blir et særdeles bra år – og vi har selvsagt utbetalt bonusene som vi fryste, sier Tom Cato Vangen.

Powered by Labrador CMS