Ragnar Tronsmo forteller om planer for Puttara. Det skal se mer ut som en park i tiden som kommer.

Fornyer Puttara – snart skal det bli park

Puttaras Venner vil endre på fasaden i Puttara. Det er det flere grunner til.

Publisert Sist oppdatert

Puttaras Venner utforsker mulighetene for videreutvikling av området. De vil gjøre Puttara mer åpent. Det innebærer felling av en god del trær.

– Det skal bli mer et parkområde. Vi har fått på plass en avtale med Glommen Skog. Glommen kommer og feller trær. Tømmeret som blir solgt får vi overskuddet av, forteller Ragnar Tronsmo, som er leder i Puttaras Venner.

Utsikt er også mye av hensikten med felling av trær. Mer innsyn kommer også på bakgrunn av tidligere hærverk. Tronsmo mener det er for enkelt å gjemme seg i Puttara.

– Vi vet ikke helt hvordan det blir ennå. En anleggsarkitekt vil se nærmere på resten av området når vi kan se det litt mer åpent, sier Tronsmo.

Et brannslukningsapparat forsvant fra lavvoen etter forrige uønskede besøk. Selv om dette ikke er av stor materialistisk verdi, viser det at det finnes folk der ute som er villig til å stjele fra Puttara og ødelegge, sier Tronsmo.

Det er om lag halvannet år siden sist episode med hærverk før det som skjedde nå nylig, anslår han. Tronsmo sier han har mistet oversikten over hendelser og hva som har skjedd til enhver tid. Også bua mellom de to gamle hoppbakkene har blitt utsatt for hærverk tidligere.

Hvor mange trær som forsvinner vet de ikke ennå, men grantrær kommer i stor grad til å forsvinne fra Puttara. Bjørk skal få stå.

De midlene som blir igjen, vil i hvert fall gå til inngjerding av fotballbanen. Nedenfor fotballbanen blir det ofte funnet fotballer.

– Vi har regnet ut at vi sitter igjen med ca. 15.000 kroner, forteller Tronsmo, som også håper på spillemidler til prosjektet.

Bord og benker er også aktuelt. Endringene kommer uansett ikke til å skje over natten. Mye vil vente på seg til nærmere sommeren.

Sitteplass i høyden er prioritert. Når trær faller, åpner det seg opp en utsikt mot festningen. Akkurat nå ser det ganske lukket ut, hva gjelder innsyn og utsikt.

Puttaras Venner har fått uønsket besøk nok ganger. En liten tid tilbake ble det gjort hærverk i lavvoen.
Powered by Labrador CMS