Millionstøtte skal gi vekst i regionen

Innlandet fylkeskommune bevilger over to millioner kroner til Kongsvinger. Det blir for en gammel kompensasjon å regne.

Publisert

Kongsvinger-regionen tapte under finanskrisen i 2008-2009 mer enn 700 arbeidsplasser, og ytterligere 500 arbeidsplasser i de påfølgende årene.

Innlandet fylkeskommune har nå delt ut midlene for regional omstilling. Av totalt 5 millioner kroner, har Kongsvinger kommune blitt utdelt 2.150.000 kroner til omstillingsarbeid i Kongsvinger-regionen.

Regional omstilling er en ekstraordinær bevilgning til kommuner eller regioner der det lokale næringslivet forvitrer og mange arbeidsplasser kan gå tapt. Sel og Nord-Aurdal kommune har fått tildelt 1.250.000 kroner hver.

Vedtaket ble enstemmig vedtatt.

Sjur Strand fra Kongsvinger Ap er representant i fylkestinget. Han sier det er viktig at Kongsvinger har fått tildelt denne støtten.

— Du når ikke alt, men det er kjempeviktig for kommunen og regionen at fylkeskommunen står bak, og ser at vi har noen særskilte behov, sier han til Mitt Kongsvinger.

I Kongsvinger-regionen er omstillingsarbeidet organisert gjennom Klosser Innovasjon.

Overordnet mål for omstillingsarbeidet i Kongsvinger-regionen er en netto vekst på 100 arbeidsplasser per år gjennom en fokusert satsning på regionens fortrinn og strategisk arbeid for å realisere disse, forteller Strand.

Powered by Labrador CMS