Her ble det bråstopp for Ole Christian Veiby i hans debut i WRC-klassen.
Her ble det bråstopp for Ole Christian Veiby i hans debut i WRC-klassen.

Bråstopp i WRC-debuten

Det ble ingen drømmedebut for Ole Christian Veiby i WRC-klassen. Et isparti sendte 24-åringen via autovernet og inn i fjellveggen.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger-gutten fikk sjansen av Hyundai Motorsport til å kjøre årets siste VM-runde i en Hyundai i20 Coupe WRC. Rally Monza er et asfaltløp, hvor lørdagens etapper foregikk i alpene ovenfor Bergamo. Det var krevende forhold, men noe snø og is på veien. Og det var dette som til slutt felte Hyundai-føreren.

– Det var egentlig ganske bra grep hele veien, men på et raskt parti etter et krøn hadde det lagt seg litt snø på veien. Vi traff autovernet med venstresiden og snurret inn i fjellveggen, sier Ole Christian Veiby til Mitt Kongsvinger. Bilen fikk store skader, noe denne videoen viser. Både fører og kartleser kom fra det uten skader, men bil kommer ikke på hjulene igjen innen i morgen, så løpet er over for den norsk-svenske duoen.

Uhellet skjedde rundt tre kilometer før mål på den 10. etappen. Briten Gus Greensmith, som var bilen foran Ole på veien, kjørte av på nøyaktig samme sted. Etappen ble for øvrig kansellert etter at Ole Christian Veibys bil ble stående på tvers og sperret veien.

Powered by Labrador CMS