Ole Christian Veiby har signert ny kontrakt med Hyundai Motorsport, og får med seg Oliver Solberg som team-kamerat.

Veiby signerte ny fabrikk-kontrakt

Ole Christian Veiby har fått den beste julegaven han kunne tenke seg, nemlig ny kontrakt med Hyundai Motorsport. Han får med seg Oliver Solberg – sønnen til Petter Solberg – som teamkamerat.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger-gutten har akkurat avsluttet sesongen som fabrikkfører for Hyundai Motorsport, hvor han fikk sin debut i WRC i sesongens siste VM-runde. Det koreanske teamet er så fornøyd med 24-åringen at de har tilbudt han kontrakt også i 2021.

OLE CHRISTIAN VEIBY

Født: 17. juni 1996

Team: Hyundai Motorsport

Bil: Hyundai i20 R5

Kartleser: Jonas Andersson

Første VM start: Rally Spania 2014

VM-starter: 47 (Inkludert Rally Monza 2020)

2015: 2. plass totalt junior-VM

2016: Vinner WRC3 Rallye Monte-Carlo,

Vinner JWRC Rally Finland

2017: Asian Pacific Rally Championship med Skoda Motorsport

WRC 2-seier i Polen

Første VM-poeng i Spania

2018: 2 pallplasser WRC2 med Skoda Motorsport

2019: Seier WRC2 Rally Sweden

Norgesmester i rally 2019

2020: Seier Numedalsrally

2. plass Rally Sweden WRC2

3. plass Rally Mexico WRC2

2. plass Rally Sardinia WRC2

– Dette er like stort som i fjor, og jeg gleder meg til nok ett år, sier Ole Christian Veiby i en pressemelding.

Sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson, skal han representere Hyundai i WRC2-klassen i rally-VM. Hvilke løp de skal kjøre, blir bestemt senere.

– Etter et år bak rattet i en Hyundai i20 R5, så gleder jeg meg til å gå løs på enda et år. I tillegg så blir jo den nye utgaven av bilen introdusert i løpet av året, og den blir det spennende å prøve, sier han.

Han får også en ny teamkamerat i Oliver Solberg, sønnen til Petter Solberg. Sammen skal de kjempe om gode resultater for Hyundai Motorsport.

– Det er ordentlig gøy å få Oliver Solberg som team-kollega. Han har kjørt bra i hele år. Jeg er overbevist om at han, og de rundt han, kommer til å bli en ressurs for teamet og inspirerende å jobbe sammen med, legger han til.

Ole Christian kan se tilbake på en 2020-sesong som ikke ble helt som planlagt. Som Hyundai Motorsport-sjåfør var planen å kjøre åtte VM-runder, men den globale pandemien gjorde at det kun ble mulig å kjøre fem løp. Med tre pall-plasseringer i VM, seier i Numedalsrally og seier i Kehala-rally i Estland kan han se tilbake på gode sportslige resultater i år.

– 2020-sesongen ble ikke helt som vi hadde tenkt, med avlyste løp og endringer på grunn av pandemien. Vi har likevel lært mye i år og fått verdifull erfaring med bilen. Derfor er vi, om mulig, enda mer motiverte og forberedt foran 2021-sesongen.

Om sesongen ble noe annerledes enn planlagt, så ble avslutningen desto mer spennende med debut i WRC-bil for Rally Monza.

– Det var helt rått å kjøre WRC-bilen. Og veldig kult å avslutte sesongen i en Hyundai i20 Coupe WRC, selv om Rally Monza endte med å bli det vanskeligste løpet jeg har kjørt noensinne, med alt av vær og veldig utfordrende forhold, forteller han.

Kommende VM-sesong starter med Rally Monte-Carlo, men allerede tirsdag 29. desember er det planlagt å kjøre Romjulsrally i Norge.

WRC/ Rally-VM 2021

21.-24. jan Rallye Monte-Carlo

11.-14. feb Rally Sweden (avlyst)

22.-25. apr Rally Croatia*

20.-23. mai Rally Portugal

3.-6. jun Rally Italy

24.-27. jun Safari Rally Kenya

15.-18. jul Rally Estonia*

29. jul – 1. aug Rally UK*

9.-12. sep Rally Chile

14.-17. okt Rally Spain

11.-14. nov Rally Japan

*Avhengig av godkjenning

Powered by Labrador CMS