Arbeiderpartiet ber om at Telenor ikke tar fra folk fasttelefonen der de ikke har tilfredsstillende mobildekning.
Arbeiderpartiet ber om at Telenor ikke tar fra folk fasttelefonen der de ikke har tilfredsstillende mobildekning.

Ber Telenor sikre summetonen der det ikke er mobildekning

Ap ber om at regjeringen må sørge for at Telenor ikke kan ta fra folk fasttelefonen før de har fått tilfredsstillende mobildekning, slik tilfellet er i enkelte utkanter i Kongsvinger kommune.

Det går fram av et forslag Arbeiderpartiet fremmet i Stortinget like før påske, melder Aftenposten. I dag er 85.000 Telenor-kunder fortsatt avhengig av det 100 år gamle kobbernettet når de skal ringe.

Øystein Langholm Hansen, stortingsrepresentant fra Rogaland Ap, er en av forslagsstillerne. Han mener det er behov for å klargjøre prinsippet om at ingen skal miste fasttelefonforbindelsen før de har mobildekning eller andre telefonløsninger med minst like god dekning som fasttelefon.

– Telenor har leveringsplikt, noe som er slått fast i ekomforskriften. Det gjelder telefontjeneste og digitalt elektronisk kommunikasjonsnett på ethvert sted med fast helårlig bosetting, sier Langholm Hansen.

Han mener leveringsplikten uthules ved at feil i kobbernettet ikke rettes raskt nok slik at folk går flere dager uten telefonforbindelse.

Kommunikasjonsdirektør for Telenor Norge, Caroline Lunde, skriver at Telenor er helt enig med Ap, og avviser brudd på leveringsplikten.

«Ingen skal miste fasttelefonen før de har en ny løsning. Kjernen i vår nettmodernisering er nettopp at kundene våre skal få tilgang til ny og bedre teknologi. Det er vårt løfte til kundene. Vi kobler ikke ned fasttelefonen dersom vi ikke har en fungerende løsning», sier hun i en e-post til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS