Karantenen ved Øvrebyen opphevet

Kongsvinger kommune har opphevet karantene for elever og ansatte ved Øvrebyen videregående skole, etter at det ikke ble påvist noen nye koronatilfeller. Dermed gikk også kommunen grundigere til verks i prøveresultatene.

Publisert

Det ble søndag meldt om et nytt koronatilfelle i Kongsvinger. Dette førte til at elever og ansatte ved Øvrebyen Videregående skole ble satt i karantene, og deres husstandsmedlemmer i ventekarantene.

Den siste uken er samtlige nærkontakter testet to ganger. Da ingen av disse slo ut positivt for Covid-19, bestemte kommunen seg for å gå grundigere til verks.

Ettersom vi ikke fikk noen nye positive prøvesvar og smitteveien var ukjent, testet vi smittetilfellet på nytt og ba deretter Ahus analysere prøvesvarene på nytt, sier kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp til Mitt Kongsvinger.

Smittefri uke

Det viste seg at koronatilfellet som ble meldt om forrige søndag, var et falskt positivt testsvar.

— Det er selvsagt ergerlig for alle de involverte; personen som testet positivt på søndag, alle de som ble satt i karantene og testet unødig og alle som har gjort en stor jobb med selve testing, men dette kan dessverre i sjeldne tilfeller skje.

Vi konkluderte og ga beskjed så fort vi fikk resultatet fra Ahus i ettermiddag, tilføyer Kvalø Smedtorp.

Hvis du er frisk, men likevel får et positivt resultat, kalles det falsk positiv. Falsk betyr her at svaret er feil/ ukorrekt. Du får et positivt testsvar selv om du ikke har korona. På motsatt side har man falsk negativ; Hvis du har korona, men likevel får et negativt svar på testen din, kalles dette falsk negativ, forklarer kommuneoverlegen.

Hun understreker at det er i svært sjeldne tilfeller at man har å gjøre med falske positive prøvesvar på korona, spesielt med testene som kalles PCR-tester.

— Men som alle andre tester man gjør i medisinen så må et testsvar alltid tolkes sammen med klinikken og situasjonen rundt, og dette var noe av grunnen til at vi ønsket en grundigere gjennomgang av dette tilfellet.

Med det siste meldte koronatilfellet i Kongsvinger som falskt positivt, er det ikke påvist noen nye koronatilfeller i Kongsvinger siden fredag 23. april.

Kommunen oppfordrer alle til å fortsette å teste seg ved utvikling av symptomer.

Powered by Labrador CMS