Se direkte klokken 13.00: Statsministeren om den gradvise gjenåpningen av samfunnet

Etter å ha redegjort for Stortinget onsdag holder statsminister Erna Solberg pressekonferanse om pandemihåndteringen og gradvis gjenåpning av samfunnet.

Statsministeren redegjorde klokken 11.30 i Stortinget for håndteringen av pandemien og strategien for den kommende, gradvise gjenåpningen av samfunnet.

Omkring klokken 13, om lag 15 minutter etter utspørringen og debatten i Stortinget, inviterer statsministeren til pressekonferanse om samme tema. Den finner sted på Statsministerens kontor.

Se det direkte i avspillingsvinduet øverst!

På pressekonferansen vil helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg være til stede.

Norge skal åpnes trinnvis

Til Stortinget sa statsministeren at Norge skal åpnes trinnvis med tre uker mellom hvert trinn. Barn og unge vil prioriteres først når regjeringen skal åpne opp samfunnet. Deretter kommer hensynet til arbeidsplasser og næringsliv.

Regjeringens gjenåpningsplan består av fire trinn og inneholder en oversikt over hvilke tiltak som vil kunnes lettes på i hvert trinn.

Det første, forberedende, trinnet er å komme tilbake til det tiltaksnivået vi hadde før 25. mars. Da ble nye nasjonale tiltak innført for å håndtere den stigende smitten i ukene før påske.

Powered by Labrador CMS