— Det må da være lov å ha varmepumpe?

FrPs Johan Aas reagerer på vedtak for Øvrebyens beboere.

Publisert

FrPs Johan Aas reagerer på vedtaket for Øvrebyen beboere Kongsvinger kommune og Innland fylkets kulturavdeling har konkludert med at montering av varmepumper på flere fasader i Øvrebyen er brudd på regelverket. FrPs lokalleder Johan Aas sier han ikke kan forstå dette, og mener byråkratiske beslutninger bør flyttes opp til politisk behandling.

Mitt Kongsvinger omtalte mandag beskjeden flere huseiere innenfor vernesonen i Øvrebyen har fått fra kommunen. Med støtte fra fylkeskommunen mener kommunen at varmepumpene er brudd på regelverket som gjelder for fasadeendringer i Øvrebyen. Beboerne trues med tvangsmulkt dersom varmepumpene fortsatt står der 1. mai neste år.

— Dette høres for meg ut som en overivrig byråkratisk beslutning. Det kan da umulig være slik at moderne varmepumper i seg selv skal være ulovlige. For meg handler dette om at en må se etter måter å bygge disse inn gjennom bruk av pumpe hus mange har. Det blir det samme med søppelkasser. De som har kjøpt seg bolig i denne delen av byen kan da ikke fratas enhver mulighet til modernisering. Det blir litt som at en disse husene heller ikke kan montere moderne ringeklokker fordi det ikke fantes da husene i sin tid ble bygget, mener Aas.

— Jeg tror derimot at varmepumper representerer en økt brannsikkerhet i området, og det er jo en langt mer miljøvennlig løsning i måten å varme opp hus.

Mens kommunen i sin beslutning er svært bestemt på at varmepumper på fasader enten må tas ned eller søkes oppsatt i bakgårder etc, mener FrPs talsmann at denne saken kanskje bør ende opp på kommunepolitikernes bord.

— Jeg mener at de beboerne dette gjelder må søke på nytt og at også politikere må på banen. Dette er for meg en beslutning som er mer enn kun en avgjørelse i administrasjonen, sier Johan Aas.

Powered by Labrador CMS