BETTANITA: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan er klare for Kongsvinger og Rådhusteatret.
BETTANITA: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan er klare for Kongsvinger og Rådhusteatret.

Anita Skorgan og «Bettan» kommer til byen

Ikke bare skal det «Swinge» uten at det blir «Duett», før to av Norges mest folkekjære artister tar «Adieu» med Kongsvinger og Rådhusteatret.

Publisert Sist oppdatert

— Forestillingen er en reise gjennom våre liv: Det er dybde, tanker og fine tekster. Vi er veldig stolte over å vise frem hva vi har i ryggsekken, mye av det kjenner publikum igjen, som Melodi Grand Prix-deltakelser. Vi hedrer også mennesker vi har vært nære, både Jahn Teigen og Jan Werner, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen til Mitt Kongsvinger.

Tirsdag 27. oktober er hun tilbake i byen, denne gang med Anita Skorgan. Forestillingen «Bettanita» på Rådhusteatret ble utsolgt og har fått satt opp ekstraforestilling.

Dette til stor glede for «Bettan», som forteller at scenen i Kongsvinger står henne nær:

— Jeg er så glad i teatret og har mange venner som startet karrieren sin her. Jeg har selv vært her mye med mine egne show, blant annet juleshowene med Øyvind Blunck, Trond Nagell-Dahl og Reidun Sæther. Det oppleves som intimt og hyggelig sted. Det sitter mye historier i de veggene.

Fakta om «Bettanita»

Elisabeth «Bettan» Andreassen vant i 1985 Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest sammen med Hanne Krogh, og skrev seg med det inn i norsk populærhistorie med gullskrift. Siden har det fortsatt å swinge rundt «Bettan», enten hun har kjørt solo eller samarbeidet med artister på begge sider av grensen. Nå står hun på scenen med Anita Skorgan og showet «Bettanita».

Skorgan har siden 70-tallet vært en av landets mest folkekjære og fremtredende artister, og vunnet Spellemansprisen. En håndfull år og 20 album senere er det også blitt Kongens fortjenstmedalje og innlemmelse i Rockheims Hall of Fame på den allsidige sangeren, pianisten og låtskriveren.

Duoen «Bettanita» har siden juli satt opp mer enn 20 forestillinger. Skorgan og Andreassen understreker at de er heldige som får jobbe under koronapandemien, og at smittevernhensyn tas på alvor under deres forestillinger.

— Jeg er glad for at vi får fenge og formidle i disse dager, sier Skorgan, og kaller det en fornøyelse å dele scene med Andreassen.

Den opplevelsen deler også Elisabeth Andreassen.

— Vi er sjelevenner, rett og slett. Vi er to selvstendige damer som har holdt på med dette i 40 år, vi gjør og skaper ting selv. Det er jeg veldig stolt av. Vi trenger ikke mye «stæsj», sier Andreassen.

DUETT: Det blir hyllest til Jahn Teigen og Jan Werne når Anita Skorgan og Elisabeth Andreassen opptrer.
DUETT: Det blir hyllest til Jahn Teigen og Jan Werne når Anita Skorgan og Elisabeth Andreassen opptrer.

Med seg på scenen har de Petter Anton Næss på piano og Tarjei Nysted på strengeinstrumenter.

— Jeg håper at forestillingen griper tak i publikums følelser. Det synes jeg vi lykkes med, og vi har tidligere fått tilbakemeldinger fra folk som blir rørt av vår opptreden, sier Anita Skorgan.

Powered by Labrador CMS