Nye smittetilfeller berører omsorgsboliger, sykehjem og skoler i Kongsvinger

Innbyggere i kommunen oppfordres til å følge grunnleggende smittevernråd, karanteneregler og å teste seg ved milde symptomer: — Vi er helt avhengig av at alle blir med på dugnaden og skjermer de mest sårbare.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld opplyste Kongsvinger kommune i en pressemelding at det er 12 nye bekreftet koronasmittede i Kongsvinger.

Kommunalsjef Helse og mestring, Cathrine Pedersen, påpeker til Mitt Kongsvinger at det er en trend man har sett i landet med mer koronasmitte.

— Nå er det veldig viktig at alle innbyggerne i Kongsvinger fortsetter å være flinke med grunnleggende smittevernråd. Nå som mange settes i karantene, er det også viktig at alle setter seg godt inn i hva det innebærer, sier Pedersen.

Kommunen viser til Helse Norges oversikt over karantene og isolasjon ved koronavirus.

Kommunalsjef Helse og mestring, Cathrine Pedersen

Smitteutbruddene påvirker virksomheten i kommunen i stor grad, og skoler, omsorgsboliger og sykehjem er berørt. Det er oppdaget koronasmitte blant medarbeidere ved Holt HDO (heldøgns omsorgsbolig), Langelandhjemmet og Roverudhjemmet. Rutinemessig er alle nærkontakter informert, satt i karantene og testes fortløpende.

Det innføres besøksstopp ved Holt HDO frem til 04.12.2020. Ved Roverudhjemmet samt ved en avdeling på Langelandhjemmet er det innført besøksstopp inntil videre.

— Dette er i tråd med føre-var-prinsippet. Besøksstopp er ikke noe vi innfører med letthet, når vi nå gjør det på våre institusjoner er det for å verne om de mest sårbare. Vi er helt avhengig av at alle blir med på dugnaden og skjermer de mest sårbare.

Per tirsdag kveld er det ikke påvist koronasmitte blant noen pasienter ved institusjoner og HDO, opplyser Pedersen.

— Våre institusjoner har gjennom tid opparbeidet seg gode rutiner for å forhindre spredning i størst mulig grad, bedyrer hun.

I løpet av de neste dagene venter kommunen flere svar på koronaprøver.

— Vi ønsker å understreke overfor alle innbyggere at dersom du har symptomer, må du teste deg. Kommunen har veldig god testkapasitet, og det foreligger svar innen 1-3 dager. Vi erfarer at det er mange som har testet positivt selv med svake og lettere symptomer, ta ansvaret og test deg, sier hun.

Ved Marikollen skole er totalt seks bekreftet smittet av Covid-19 ved Marikollen skole, dette inkluderer både barn og voksne, skriver kommunen. Hele Marikollen skole settes i karantene og det avholdes hjemmeskole inntil videre.

Også på Sentrum videregående skole er flere klasser satt i karantene. I samråd med kommunelegen gjennomfører skolen 25. og 26. november hjemmeundervisning for alle elevene, skriver de på Facebook.

Powered by Labrador CMS