Dagens SSB-lokaler ligger her på Rasta i Kongsvinger. Prosessen med å finne nye lokale er i gang.
Dagens SSB-lokaler ligger her på Rasta i Kongsvinger. Prosessen med å finne nye lokale er i gang.

SSB på kontorjakt til 300 ansatte

Statistisk sentralbyrå leter etter sentrale lokaler i Kongsvinger, og har ingen planer om å forlate byen.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten for dagens lokaler i Otervegen på Rasta utløper i 2025 og kan ikke reforhandles. Dermed er jakten på det som skal bli SSBs lokaler for cirka 300 ansatte i Kongsvinger i gang.

I midten av oktober arrangerte Statsbygg, Statistisk sentralbyrå og kommunen informasjonsmøte for mulige tilbydere, hvor også Mitt Kongsvinger var til stede.

De fremtidige SSB-lokalene skal ligge nær offentlig kommunikasjon i Kongsvinger sentrum, for å bygge opp under ønsket byutvikling og tilrettelegge for redusert bilbruk.

Kommunalsjef for miljø og samfunn, Rune Lund, understrekte på møtet hvor viktig Statistisk sentralbyrå er for Kongsvinger, og påpekte at SSB i dagens lokaler har vært lite synlige i bybildet.

Saken fortsetter under faktaboksen

Fakta om SSB

  • Statistisk sentralbyrå (SSB) er underlagt Finansdepartementet, og har hovedansvaret for offisiell statistikk i Norge og har en omfattende forsknings- og analysevirksomhet
  • SSB er et faglig uavhengig statlig organ
  • Har i underkant av 900 ansatte fordelt på Oslo og Kongsvinger
  • SSB Kongsvinger har 325 arbeidsplasser per 2020, hvor 300 er ordinært ansatte.
  • Geir Axelsen er siden 2018 byråets administrerende direktør

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Avtale innen to år

SSB benytter Statsbygg sine rådgivningstjenester for statlige virksomheter som skal ut i leiemarkedet. Statsbygg vil også bidra med en anbefaling om hvor SSB bør ligge, og var til stede under informasjonsmøtet.

Der understrekte prosjektleder Jon Bergenhus i Statsbygg at prosessen er godt i gang, til tross for koronapandemien.

Statsbygg forventer å begynne å søke i markedet allerede i løpet av neste år, og at gjennomføring av konkurranse med forhandlinger og signering vil skje i juni 2022.

Kontorbygget på Rasta ble oppført i 1987 til Statistisk sentralbyrå, og SSB har vært leietaker i bygget siden. I fjor sommer solgte Statsbygg på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet lokalene til svenske Samhällsbyggnadsbolaget (SBB).

Powered by Labrador CMS