Norge går fra 360.000 doser i mars til 590.000 doser i april.

Dette er vaksinestatus rett etter påske

Det blir en dobling i antall vaksinedoser til kommunene og Kongsvinger starter snart på ny vaksinegruppe.

Publisert Sist oppdatert

Antall vaksinedoser som sendes ut til alle landets kommuner blir nesten doblet. Denne uken får Norge 150.960 doser Pfizer-vaksine, skriver NRK. Neste uke kommer det enda flere vaksinedoser, totalt 178.730 vaksinedoser av de to vaksinetypene Pfizer og Moderna.

Etter at AstraZeneca-vaksinen ble satt på vent, er det i hovedsak Pfizer-vaksinen som blir brukt i Norge. Det regnes omtrent samme nivå av denne vaksinetypen i resten av april.

Kongsvinger kommune opplyser på sine nettsider at de denne uken får 516 vaksinedoser og 612 doser neste uke. Til sammenligning har kommunen i snitt fått 260 doser de tre foregående ukene.

Antall personer vaksinert med andre dose er 1348 i Kongsvinger frem til tirsdag 6. april, viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. De som har fått andre dose inngår i antallet over de som har fått første dose, og 2761 personer er registrert vaksinert med første dose. Det kan være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK.

Det er forventet at Kongsvinger starter på en ny vaksinegruppe uken etter påske. Gruppe fire er 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig sykdomsforløp.

Powered by Labrador CMS