Vet du ikke hvem korona-spilleren er?

Mandag kom meldingen om at en av spillerne på KIL Toppfotballs lag har fått påvist korona. Mange i denne byen vet sikkert hvem det er. Selv vil han gjerne forbli anonym. Det er det viktig at han får lov til.

Nå må vi alle passe oss både for å unngå smitte, men også for måten vi forholder oss til de som blir smittet rundt oss.

Korona har vi lenge fått føle ikke er noen spøk. Men denne pandemien skaper også en prøvelse på måten vi alle håndterer den og alt den fører med seg.

Jo nærmere en kommer koronaen, jo viktigere blir det at vi minner hverandre på noen enkle kjøreregler. Det er ingen som vil ha korona. Det er derfor heller ingen som selvforskyldt blir smittet.

Det vi kan gjøre noe med er å følge råd og regler for hvordan vi kan unngå smitte. Samtidig som vi oppfører oss i forhold til de som rammes rundt oss. Her spiller også media en viktig rolle og er sitt ansvar bevisst. Senest i helgen måtte VGs redaktør legge seg flat og beklage avisens håndtering av korona-utbruddet på fotballandslaget. Ved en fiks ide ble fem fotballspillere for mange i VG rent ut hengt ut offentlig som korona-tilfeller.

Da det ble meldt om smitteutbrudd på to av skolene i byen i helgen, er det opplagt at ingen utover de som jobber med smittesporing har behov for å vite hvem dette handlet om. De fleste forstår at det ville føre helt galt av sted om aviser skulle lete etter smittekilden og vise fram hvem dette er.

Hverken en skoleelev eller en fotballspiller skal måtte føle noe skyld i at de er rammet av det som bekymrer oss alle hele tiden.

Det vi bør - og kan - gjøre noe med er at vi ikke sløver med oppmerksomheten rundt korona. Dette har pågått så lenge at mange både går lei og tar lettere på tiltakene som er innført. Det er livsfarlig og faktisk uansvarlig. Vi har alle et ansvar for at vi skal holde dette nede.

Derfor er det både irriterende og skuffende å oppleve eksempler på folk som tror disse reglene og rådene gjelder alle andre enn dem selv. Om vi skal la være å bry oss om kjennskapet til en smittet, bør vi alle ha lov til å påpeke og minne om de regler som gjelder rundt oss. Det handler om å bry seg på alles vegne.

Hverken en skoleelev eller en fotballspiller skal måtte føle noe skyld i at de er rammet av det som bekymrer oss alle hele tiden

I forrige uke var jeg i en treningsgarderobe med tydelig merking av at det her skulle være et maksantall til stede samtidig. Det brydde to nyankomne seg lite om, og jeg tillot meg å fortelle at de burde bry seg om det. De så på meg med undring, men brydde seg katta om det. De mente tydeligvis at dette var regler for andre enn dem. Det er slike holdninger som kan føre til at vi mister kontrollen.

Kommer de to tilbake i garderoben denne uka er det ikke sikkert jeg nøyer meg med resignasjon. Nå må vi snart har forstått at dette faktisk er ramme alvor.

Powered by Labrador CMS