Kommentar

«Magisk forestilling som bør bli en turistattraksjon»

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld var jeg så heldig å få overvære Oberst Krebs og jakten på festningssverdet. La det være nevnt med en gang: Dette ble en magisk kveldsforestilling til terningkast 6!

Det Martin Høgberget (produsent og manus), Harald Engan (regissør og manus), Bjørge Verbaan (komponist og musikkalsk ansvarlig) og resten av gjengen har fått til, er det bare å gi en stående applaus og trampeklapp. Det ble 1,5 time med underholdning for store og små, servert av lokale skuespillere over hele linja. Forestillingen ble så proff og bra, at det nesten ikke er til å tro. Jeg forlot festningen med et smil om munnen og kjente samtidig på en stolthet av hva de lokale aktørene har fått til.

Fulle hus 10 dager i strekk viser også at jungeltelegrafen har gått for full musikk siden premiæren 1. juli. I alt samlet forestillingen 2100 publikummere, og det var dessverre mange som ikke fikk tak i billetter.

Jeg er overbevist om at forestillingen kan være et av de viktigste bidragene til å øke tilstrømningen av sommergjester til Kongsvinger

Martin Høgberget sa til meg i vinter at målet var at forestillingen på sikt skulle bli en lokal suksess, på linje med «Kaptein Sabeltann». Ja, jeg hører du sier det, tenkte jeg – og syntes det var i overkant ambisiøst. Men den godeste Høgberget har ingen grunn til å rødme når han gjentar målsettingen. Etter å ha opplevd resultatet av målbevisst og knallhardt arbeid, ser jeg ingen grunn til at det ikke vil gå gjetord om Oberst Krebs og jakten på festningssverdet langt utenfor vårt distrikt. Jeg er overbevist om at forestillingen kan være et av de viktigste bidragene til å øke tilstrømningen av sommergjester til Kongsvinger. Og denne muligheten bør Kongsvinger kommune, reiselivsbransjen og næringslivet gripe med begge hender. Her må alle gode krefter slå seg sammen, og gi arrangøren enda bedre rammevilkår for forestillingen i 2022. For kjenner jeg Martin Høgberget & co rett, så har de allerede planer for neste års forestilling.

For som brura sa: Dette var rett og slett magisk!

Powered by Labrador CMS