Kommentar

Den politiske spillerbørsen for 2020

Den politiske sesongen i Kongsvinger er over for i år.

Hva er årets gjennombrudd og årets skuffelse på byens politikerlag...? Mitt Kongsvinger har med et glimt i øyet vurdert innsatsen til aktørene med «mest spilletid på banen» samt støtteapparatet til det lokale kommunale topplaget.

Vi ønsker alle et godt nytt år og ønsker til lykke med en ny sesong i 2021.

Margrethe Haarr (Sp): Ny i kapteinsrollen. Ung og fremadstormende. Litt anonym start på sesongen, men har vokst med oppgaven. Stødig stopperspill i korona-angrepene. Imponerende sesongavslutning med balansert og trygg gjennomføring av budsjettkampen.(6+)

Eli Wathne (H): Blir litt snill gutt/pike følelse over innsatsen som visekaptein. Vil mye, men får det ikke helt til. Hadde nok håpet på et uttak til plass på stortingslaget, men nådde ikke helt opp. Må bli tøffere i stilen og våge mer. (4)

Inger Noer (V): En ryddig og viktig spiller for hele laget. Er bedre enn de fleste på teoretisk kompetanse. Kan mye. Kunne med hell ha hevet stemmen oftere. Litt som andre Venstre-spillere. Mener mye godt, men publikum bryr seg liksom ikke nok om dem. (6)

Kjell Arne Hanssen (FrP): Kommer et godt stykke med lang rutine. Blir aldri noen toppscorer, men trygg og god for laget. «Pirion» har alltid vært der og får han nå sitt lokale trafikkutvalg blir han nok lykkelig. Digger jo Siv, og ivaretar lagets interesser på iherdig innsats på sosiale medier på jakt etter nettrollene. (5)

Ordfører Margrethe Haarr holder nyttårstale på Mitt Kongsvinger.

Johan Aas (FrP): Har kommet seg raskt inn på laget. Tør å utfordre. Jakter hele veien på nye muligheter for å markere seg for publikum. Ikke alltid så nøye på regler og vedtatte spillemønster. Er tydelig på jakt etter større nasjonale oppgaver, men lever litt ofte i skyggen av en overivrig lagkamerat Johnsen. Men forble skuffende helt anonym i den viktige budsjettkampen. (4)

Elin Såheim Bjørkli (Ap): Må ha hatt en frustrerende sesong. Har jo alltid spilt på vinnerlag, men må nå finne seg i å fighte som underdog. Virker fortsatt ikke komfortabel med det. Men skal hun forbli kaptein må det mer maning og dirigering av laget i det nye året. Bør endre spillestil og gå tøffere inn i duellene enn dette. Forventer en mer direkte stil og røffere nærkamper i det nye året. (4)

Iren Carlström (Ap): Som for så mange andre ble nok 2020-sesongen slettes ikke som forventet. Hun stiller jo med et talent og ambisjoner som burde gi høy poengscore. Men sesongens desiderte selvmål ødela mye og tok tid å komme seg igjennom. Bør bruke erfaringen til god lærdom i kommunikasjon. Bør ha talent til å markere seg i neste sesong.(4)

Tommy Smedtorp (Sp): En av sesongens overraskelser med god utvikling. Hvem skulle trodd at en gitarist fra skogen med Zlatan-sveis skulle spille hovedrollen i den vriene budsjett-kampen? Et sleivspark på Facebook ga antydninger om at han raskt har tilegnet seg politikerteknikk. Det er bra å bistå partiordføreren, men forbli den du er og bruk egne talent du så blir dette bra det. Årets gjennombrudd! (7)

Senterpartiets Tommy Smedtorp

Thor Ringsbu (KrF): Ethvert mannskap trenger rutine og lang erfaring. Evigunge Ringsbu holder ethvert lag samlet med stødig opptreden bare ved å spille på lag. Han fristes tydeligvis ikke til å misbruke sitt gassiske språk fra Madagaskar han behersker så godt. Som en god misjonær er han opptatt av at alle forstår hvor han vil. Men som KrF-ere flest blir det mye rundt midtsirkelen. Å gå i angrep er da ikke en synd? (6)

Henrik Omsted Mohn (MDG): En av sesongens skuffelser. Forventningene var kanskje for høye? Litt KIL-aktig sesong. Hadde troen, men leverte ikke. Trakk et utvalg mange mener ikke engang burde vært en egen spillergruppe. Sitter i vippeposisjon og kan avgjøre enhver kamp. Da nytter det ikke å gjemme seg bak forsvarsrekka ute på vingen. Du kan da bedre enn dette! (3)

Lars Andreas Uglem (rådmann): Ingen enkel oppgave å lede dette laget i sin første sesong. Han hadde sett at tidligere lagledere ble kastet på dør bare med antydninger om behov for noen taktiske endringer av spillestil. Har tatt nyttig lærdom av det. Møte med den stygge korona-motstanderen ble gjennombruddet denne sesongen. Fra en famlende og usynlig start har slutten av sesongen vist at han har de lederegenskaper dette laget bør vite og utnytte.

Rune Lund (kommunalsjef): Materialforvalter og assisterende lagleder som styrer mye mer av taktikkmøtene enn mange er klar over. Tør å si ifra og står oppreist når det blåser. Har stilt opp og stått skolerett på flere lagsmøter og begrunnet sine disposisjoner. Trygg på egne evner og har nådd svært langt på taktiske disposisjoner. Men får han fortsette å styre det meste også neste sesong?

På innbytterbenken: Flere spillere banker på døra for innhopp på laget, men har foreløpig kun fått varme opp. Mulige innhopp neste sesong vil kunne være:

Paul Inge Tønseth (Ap) - stødig og sikker

Lars Ovlien (Ap) - kulturelitens alibi

Til lagledelsen:

Cathrine Pedersen (kommunalsjef helse og mestring) - et talent det snakkes mye om, og som har tatt mange steg. Kommende stjerne?

Kommunalsjef for helse og mestring i Kongsvinger, Cathrine Pedersen
Powered by Labrador CMS