Kommentar

Mitt Kongsvinger mener: «Nå må kommunen følge opp»

Stortingets flertall ville ikke være med på Regjeringens nasjonale skjenkestopp. De ba om at kommuner med lavt smittetrykk – slik vi opplever i Kongsvinger – skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering.

Dermed tvang de regjeringen til retrett. Egentlig burde det ha vært unødvendig.

De folkevalgte på Løvebakken er på linje med Folkehelseinstituttet (FHI), som anbefalte regjeringen å oppheve skjenkestoppen. Dette lyttet regjeringen i utgangspunktet ikke til - selv om det var en fornuftig tilnærming å gjøre. Heldigvis tok Erna & co til slutt til fornuft.

For vi ser ingen grunn til at folk som bor i kommuner med lavt smittetrykk skal nektes en øl eller et glass vin til maten når de er ute og spiser – bare fordi andre deler av landet er rødt. Det er rett og slett urimelig.

For mange er det en del av helhetsopplevelsen å nyte godt drikke til et godt måltid, selv om noen ikke viser vilje til å forstå at det er slik. Det er nå den ene siden av saken. Den andre siden av saken – og det viktigste argumentet – er å lette litt på trykket for den næringen som kanskje har vært hardest rammet siden 12. mars i fjor.

Jeg tror ikke folk klarer å forestille seg hvor tøft det har vært for hotell-, uteliv- og restaurantbransjen. Samtidig har de virkelig vært med på koronadugnaden i Norge uten sure miner. Måten de har håndtert situasjonen på, er rett og slett imponerende.

Vi synes det er rett og rimelig at restauranter i Kongsvinger skal kunne få servere sine gjester et glass alkohol til maten, om gjestene ønsker det – slik situasjonen i Kongsvinger er nå. Vi er sikre på at næringen i vår kommune er sitt ansvar bevisst, og vil takle de regler som vil gjelde ved en eventuell oppmykning av skjenkereglene.

Vi snakker ikke om å åpne kranene for flatfyll og dans på bordene. Vi snakker om mat og et glass eller to med vin og øl på bordene.

Vi forventer at våre folkevalgte legger føringer overfor kommuneadministrasjonen, og lar restaurantene i Kongsvinger få servere alkohol igjen.

Det handler om å legge til rette for at en næring, som knapt nok er i knestående, skal få en liten håndsrekning og få lov til å skjenke alkohol til matservering. Alt annet vil være tullete.

Vi snakker ikke om å åpne kranene for flatfyll og dans på bordene. Vi snakker om mat og et glass eller to med vin og øl på bordene.

Powered by Labrador CMS