KIL Turn ønsker ikke at Holthallen skal benyttes til massevaksinering. Styreleder frykter for idrettslagets fremtid.
KIL Turn ønsker ikke at Holthallen skal benyttes til massevaksinering. Styreleder frykter for idrettslagets fremtid.

Blir massevaksinering i Holthallen:
— Skuffende og synd at fritidstilbudet til barn og unge nok en gang blir så sterkt rammet

Styreleder i KIL Turn reagerer etter å ha fått beskjed om at Holthallen skal brukes til massevaksinering. Hun ba kommunen se på andre muligheter, og frykter at dette vil medføre dramatiske konsekvenser for idrettslaget.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag var vaksinasjonen i gang blant sykehjemsbeboere, og kommunen legger nå planen videre for vaksinasjon i Kongsvinger. I en pressemelding skriver kommunen at deler av befolkningen vil bli vaksinert i et offentlig lokale.

KIL Turn reagerer etter at de nå har fått det bekreftet at Holthallen skal brukes til formålet. Styreleder Gry Høgberg mener at det å bruke hallen til massevaksinering gjennom vinteren og våren vil ha dramatiske konsekvenser for idrettslaget.

Mitt Kongsvinger har sett e-posten KIL Turn mottok fra kommunen, som bekrefter at massvaksineringen vil skje i Holthallen. Senere fredag kveld bekreftet kommunen det samme i en pressemelding.

— Jeg er veldig skuffet og synes det er synd at fritidstilbudene til barn og unge blir så sterkt rammet. Vi kan dessverre ikke gjøre annet enn å ta beslutningen til etterretning, sier Gry Høgberg til Mitt Kongsvinger.

«Gymlek» trener mandager i Holthallen. Bildet er fra en turntrening i november da barneidretten fikk starte opp igjen.
«Gymlek» trener mandager i Holthallen. Bildet er fra en turntrening i november da barneidretten fikk starte opp igjen.

Høgberg sier at KIL Turn vil gå i dialog med idrettsrådet og de andre idrettslagene i kommunene for å finne en løsning.

— Vi er lei for at andre klubber blir berørt, men KIL Turn har en helt spesiell utfordring knyttet til bruk av utstyr. Vi forventer nå at kommunen bidrar økonomisk, hvis det kan bidra til å finne gode løsninger med bruk av for eksempel Kongsvingerhallen.

Nok en gang rammet

— Vi forstår kommunens dilemma, men vi synes kommunen har noe å svare på, og at de burde se om det lar seg gjennomføre massevaksinering i andre lokaler enn i en idrettshall, sier Høgberg og legger til:

— Det har vært tøft å opprettholde aktiviteten i året som er gått, så en skulle tro at kommunen nå ønsker å skjerme idretten. Nå blir vi nok en gang rammet. Kommunen skylder idretten, barn og unge i kommunen å lete etter andre mulige løsninger.

Hun understreker at KIL Turn er opptatt av at kommunen får gjennomført massevaksinering på en effektiv og best mulig måte for alle innbyggere.

— Men vi mener at denne oppgaven må kunne gjennomføres i andre lokaler, uten å ramme 300 barn og unge som mister sitt fritidstilbud for et helt semester.

Det hjalp ikke at KIL Turn ba kommunen se på andre alternativer. Til kommunen har Gry Høgberg og KIL Turn foreslått løsninger, og blant annet vært på befaring på vekstsenteret i Kongsvinger, hvor Høgberg jobber.

Trene i andre haller

Høgberg har selv undersøkt muligheten for at KIL Turn kan leie i Storhallen, noe som ikke lar seg gjøre. KIL Turn har også fått tilbud om å trene i andre haller.

— Hvorfor kan dere ikke trene i andre haller?

Styreleder Gry Høgberg i KIL Turn
Styreleder Gry Høgberg i KIL Turn

— Trenerne våre har erfaring med turntrening på Vennersberg fra tidligere, og de er tydelige på at de ikke ser seg i stand til å gjennomføre aktivitet innenfor smittevernreglene, noe hallen er for liten til. Det samme gjelder for Langeland. Hallene er for små til å gi plass til tilstrekkelig tilløp og sikringsutstyr til apparatene.

De innehar også kostbart turn- og konkurranseutstyr, som det heller ikke er lett å flytte på mellom treninger, forklarer Høgberg.

Finner de ingen løsning på hvordan de skal legge opp turntreningene, vil de ikke kunne ta aktivitetsavgift for vårsemesteret og risikerer å miste medlemmer og trenere.

Frykter å miste trenerne

Dette vil føre til en dramatisk reduksjon i aktivitetstilbudet fra august for KIL Turn. Deres anslag er at de kun kan gi tilbud til 100-150 utøvere fra høsten av og at de mister cirka halvparten av trenerstaben sin, som i dag består av 24 trenere og hjelpetrenere.

Å miste trenerne vil gi en negativ langsiktig effekt for idrettslaget, påpeker Høgberg.

— Mister vi dem kan vi ha all hall-tid og kostbart utstyr som helst i fremtiden, men vi klarer ikke å fylle trenerkapasitet til å tilby turning.

Også klubbens planer om å ansette hovedtrener i fast stilling faller i grus, og framtidig sportslig satsing vil heller være gjennomførbar, mener idrettslaget.

KIL Turn har jobbet systematisk og jevnt og trutt med å bygge opp klubbens aktivitet og medlemsmasse, påpeker Høgberg.

Powered by Labrador CMS