Kommentar

La oss håpe at KIL legger det triste, finske fjernsynsteateret bak seg og hopper inn i rollen som «Rocky»

Publisert Sist oppdatert

KIL har fått skikkelig juling denne sesongen. For å bruke boksespråket, så har de store deler av sesongen hengt mørbanket i tauene.

De er nå i knestående, og og det skal nesten et under til for at laget klarer å reise seg og snu det til sin fordel.

For at KIL i det hele tatt skal ha en sjanse, må de starte med en real uppercut mot Åsane og sende dem i gulvet søndag. De må følge opp med knockout mot Stjørdals-Blink og Grorud, før de hamrer løs og banker opp Ull/Kisa i den siste serierunden.

Ting kan tyde på at KIL er i ferd med å reise seg etter å ha tatt telling til 10, men dessverre kan det likevel være for seint. Og det kan i praksis være over allerede til helga.

Kun seier mot Åsane er godt nok, slik det i og for seg har vært i de siste kampene. Men nå er det definitivt. Skulle Grorud og Strømmen vinne, samtidig som KIL taper, er det kun målforskjellen som kan redde dem – og det er urealistisk at det vil kunne skje.

Hvis vi ser på målforskjellen, så ligger KIL 10 mål bak Grorud og 13 mål bak Strømmen før helgens runde. Og det vil bli enda verre med tap i Bergen. Men la oss glemme det. Det er bare seier som gjelder. KIL har paradoksalt ikke noe å tape. For alle har allerede krysset av for at det blir nedrykk, nord og ned – og PostNord-ligaen i 2021.

Derfor krysser jeg fingrene for at det er en Rocky Balboa i hele KIL-laget. La oss håpe at KIL legger det triste finske fjernsynsteateret bak seg, og hopper inn i rollen som «Rocky». Ingen har vært så grisebanket som han, men likevel løftet hendene i triumf etter at det er over.

KIL har paradoksalt ikke noe å tape. For alle har allerede krysset av for at det blir nedrykk, nord og ned – og PostNord-ligaen i 2021.

«Every once in a while a person comes along who defies the odds, who defies logic, and fulfills an incredible dream», sier Rocky. Og det er dette som nå gjelder for KIL.

La oss starte med en uppercut og knockout mot Åsane!

Powered by Labrador CMS